Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

«Εσύ μ’ αγαπάς;», μια φράση με διπλή έννοια


Κατά τη νύχτα του Σαββάτου 10 προς την Κυριακή 11 Ιουνίου, ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε μια τηλεφωνική κλήση – την πέμπτη κατά σειρά – προς τους συμμετέχοντες στο 39ο προσκύνημα με τα πόδια από το Macerata του Λορέτο, στο Marche.

Ο Ποντίφικας ζήτησε από τους πολυάριθμους – κυρίως νέους – προσκυνητές να προβληματιστούν πάνω στο θέμα της 39η επετείου του νυχτερινού προσκυνήματος «Εσύ με αγαπάς;», μια ερώτηση ή φράση «με διπλή κατεύθυνση», παρατήρησε.

Όπως κάθε χρόνο από το 1978, δεκάδες χιλιάδες προσκυνητές από την Ιταλία αλλά και από το εξωτερικό διανύουν τα σχεδόν 30 χιλιόμετρα που χωρίζουν το στάδιο «Helvia Recina» - το παραδοσιακό σημείο εκκίνησης στο Macerata - από το ιερό της Santa Casadi Loreto στο Marche.

«Σας εύχομαι ένα καλό προσκύνημα!», άρχισε λέγοντας ο Άγιος Πατέρας, του οποίου η τηλεφωνική κλήση ήρθε κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας προσευχής, πριν από την αναχώρηση.

«Το θέμα του Προσκυνήματος είναι μια φράση πολύ ωραία: “Εσύ μ’ αγαπάς;”», είπε ο Φραγκίσκος ο οποίος αμέσως πρόσθεσε: «είναι μια φράση με δύο κατευθύνσεις: όπως ο δρόμος έχει δύο κατευθύνσεις. Μπορώ να ρωτήσω τον Ιησού: «Εσύ μ’ αγαπάς;». και ο Ιησούς ρωτά εμένα: «Εσύ μ’ αγαπάς;».

«Εύχομαι αυτό το βράδυ, κατά την πορεία και κατά το προσκύνημα, καθένας σας να ακούσει τη φωνή του Ιησού: «Εσύ μ’ αγαπάς;». Να τη σκεφτεί και να απαντήσει στον Ιησού. Και στη συνέχεια να ρωτήσει τον Ιησού: «Ιησού, εσύ μ’ αγαπάς;». Και να ακούσει αυτό που ο Ιησούς λέει στην καρδιά», συνέχισε ο Πάπας, του οποίου τα λόγια δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης.

«Είθε ο Κύριος να σας ευλογεί και η Παναγία να σας φυλάει. Καλό προσκύνημα!», ευχήθηκε ο Φραγκίσκος, ο οποίος έκλεισε το σύντομο μήνυμά του με ένα ευχαριστώ. «Ευχαριστώ όλους! Ευχαριστώ πολύ!», είπε τελειώνοντας την τηλεφωνική κλήση.

Για το 2017 συμμετείχαν σύμφωνα με την εκτίμηση των οργανώσεων σχεδόν 100.000 άτομα. Η καταληκτική Θεία Λειτουργία στο Λορέτο, τελέστηκε από τον καρδινάλιο Kevin Farrell, υπεύθυνο της νέας Ρωμαϊκής Συνόδου για τους Λαϊκούς, την Οικογένεια και τη Ζωή. (pdm)

Μετάφραση: ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
CREATED BY MRemoundos