Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Tamquam Una Dies! Η Πασχαλινή Εβδομάδα Ως Μια Ημέρα 


Η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό μας Ναό στη Σάμο αναγγέλθηκε χθες Δευτέρα 17 Απριλίου.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε από τον εφημέριο μας, π. Ριχάρδο Ταρασκέβιτς ο οποίος ταξίδεψε αεροπορικώς  από την Μύκονο, όπου τέλεσε το Πάσχα στην εκεί Ενορία, έφτασε το βράδυ στην Αθήνα και με ολιγόωρη αναμονή πήρε το αεροπλάνο για την Σάμο. Το πρωί στις 10.00 τέλεσε την  Θεία Λειτουργία και αναχώρησε αυθημερόν για Τήνο.

Ο  Ναός  μας ήταν  γεμάτος, από κάθε γωνιά της Σάμου, περίμενε τον εφημέριο της για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Δοξάσαμε τον Κύριο  με ύμνους  σε διάφορες γλώσσες ενδεικτικά αναφέρουμε, Ελληνικά, Πολωνικά, Γαλλικά και Αραβικά.

Μια πολύ  όμορφη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες. Ακούστηκε ο λόγος του Θεού από αναγνώστες  ενώ κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο πατέρας Ριχάρδος τόνισε την σπουδαιότητα του Πάσχα για εμάς τους Χριστιανούς αλλά εξήγησε και τα βιβλικά κείμενα από τον Λόγο του Θεού που ακούσαμε.

Ευχαριστούμε πολύ τον εφημέριό μας, που παρά την τόση ταλαιπωρία ήρθε για μας αναγγείλει με την τέλεση της Πασχαλινής Θείας Λειτουργίας την Ανάσταση του Κυρίου, έστω και την Δευτέρα  του Πάσχα, εφόσον όλη η διακαινήσιμος εβδομάδα είναι για την Εκκλησία “tamquam una dies”.

υμφ.

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος και αναπληρωτής π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Γεώργιος Παλαμάρης, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos