Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Χαρισματικό κίνημα “charis”: Οικουμενική πρωτοβουλία

πεντηκοστη_φή_2.JPG

Την Παρασκευή 19/2/2021 ο Πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε σε ακρόαση το Συντονιστή του Χαρισματικού Κινήματος στην Καθολική Εκκλησία κ. Jean Luc Moens. Βρίσκουμε την αφορμή να αναφερθούμε στο (και) καθολικό αυτό Κίνημα.
Το 1901, από την πόλη Topeka, πρωτεύουσα του Κάνσας των ΗΠΑ ξεκίνησε ένα κίνημα “αναβαπτίσματος στο Άγιο Πνεύμα” που άσκησε επιρροή αρχικά σε εκκλησίες Διαμαρτυρομένων και αργότερα στην Καθολική και στην Ορθόδοξη. Η οργανωμένη “καθολική” έκφρασή του ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο Diquesme του Πίτσμπουργκ, τον Φεβρουάριο 1967, αναπτύχθηκε σε άλλες ηπείρους (στην Ευρώπη στο γαλλόφωνο κόσμο κυρίως) και από το Δεκέμβριο 2018, με απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου και υλοποίηση του Οργανισμού της Αγίας Έδρας για “τους Λαϊκούς - την Οικογένεια και τη Ζωή”, όλες οι καθολικές χαρισματικές οργανώσεις είναι μέλη του Δικτύου “CHARIS”, με πρώτο Συντονιστή τον ανωτέρω αναφερόμενο, προερχόμενο από τη βελγική οργάνωση “Emmanuel”. Εκκλησιαστικός παραστάτης του Charis είναι ο γνωστός Φραγκισκανός ιεροκήρυκας και ήδη Καρδινάλιος π. Raniero Cantalamessa.
Ο 70χρονος πλέον εικαστικός καλλιτέχνης, Jean Luc Moens, πατέρας 7 παιδιών και παππούς άλλων 11, έχει θητεία δεκαετιών στο Κίνημα και έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, μέλος Οργανισμών της Αγίας Έδρας και Οργανωτής Διεθνών Χαρισματικών Συνεδρίων. Μετά τη συνάντηση με τον Πάπα ανακοίνωσε ότι την 22α Μαΐου οργανώνεται διαδικτυακά, μεγάλη οικουμενική προσευχή, με συμμετοχή Καθολικών, Πεντηκοστιανών, Ευαγγελικών, Εβραίων Μεσσιανιστών και εκπροσώπων ιστορικών Προτεσταντικών Εκκλησιών, στα πλαίσια των 120 ετών από την πρώτη Χαρισματική εμπειρία.
Επίσης, ανέφερε ότι προχωρά η καταστατική οργάνωση του “Charis” σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, κατά τις οδηγίες της Αγίας Έδρας, δημιουργείται στελεχιακό δυναμικό μέσω του διαδικτυακού προγράμματος “Charis Servant Leadership Course” και προγραμματίζονται διεθνείς δράσεις, μετά την επιστροφή στην κανονικότητα...

Πληροφορίες και φωτογραφία από πρακτορείο ZENIT

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος