Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Νέος Βικάριος για την πόλη του Βατικανού

ΝΕΟΣ_ΒΙΚΑΡΙΟΣ_ΓΙΑ_ΤΗΝ_ΠΟΛΗ_ΤΟΥ_ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ.jpg

Στις 20 Φεβρουαρίου 2021 ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε δεκτή, λόγω ορίου ηλικίας, την παραίτηση του Βικάριου της Πόλης του Κράτους του Βατικανού και προϊσταμένου της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, καρδιναλίου Angelo Comastri. Τον διαδέχτηκε ο Καρδινάλιος Mauro Gambetti, γενικός φύλακας της Ιεράς Μονής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασσίζης.
Ο απερχόμενος Βικάριος θα μείνει στη σκέψη πολλών, λόγω της μεγάλης ευλάβειάς προς την Παναγία, την οποία εξέφραζε, μεταξύ άλλων, με την τακτική απαγγελία του Αγίου Ροδαρίου στη Βασιλική. Σε εκείνη εναποθέτει την ελπίδα του καθώς όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ζητάει από την Παναγία αυτή την ελπίδα, που είναι πιο ισχυρή από την “τρικυμιώδη θάλασσα της πανδημίας”.

ΝΕΟΣ_ΒΙΚΑΡΙΟΣ_ΓΙΑ_ΤΗΝ_ΠΟΛΗ_ΤΟΥ_ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ_Ι.jpg

Ο νεοδιορισμένος Καρδινάλιος έχει στο βιογραφικό του ένα πτυχίο Μηχανολογίας. Ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τους Φραγκισκανούς όταν ήταν 27 ετών και το 1998 έδωσε τους επίσημους μοναχικούς όρκους. Το 2000 έλαβε την εις Πρεσβύτερο χειροτονία, το 2009 εκλέγεται υπεύθυνος του Τάγματος στην επαρχία της Emilia Romagna και το 2013 διορίζεται Γενικός Φύλακας της Ιεράς Μονής του Αγίου Φραγκίσκου στην Ασσίζη. Ο διορισμός του στη θέση αυτή ανανεώθηκε το 2017.
Στις 25 Οκτωβρίου 2020 ενημερώθηκε από την Αγία Έδρα σχετικά με την απόφαση του Πάπα να τον ονομάσει Καρδινάλιο, κατά το προσεχές Κονσιστόρο της 28 Νοεμβρίου 2020.
Η επισκοπική του χειροτονία πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2020.
Ο Καρδινάλιος Comastri, όπως είχε δηλώσει σε μια παλιά του συνέντευξη, είχε ως αποστολή να βοηθά τα πλήθη των επισκεπτών της Βασιλικής, να αισθάνονται περισσότερο πιστοί, πάρα απλοί τουρίστες. Μια αποστολή η οποία με το ανάλογο υπόβαθρο που ωρίμασε στη Βασιλική της Ασσίζης, περνάει τώρα στα χέρια του καρδιναλίου Gambetti.

(vaticannews.va)

πγπ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος