Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Δικαιοσύνη και Ειρήνη” της Πορτογαλίας για τους ηλικιωμένους

katholiki_-_Portogallo_JP.jpg

Η “αδελφή” Επιτροπή της Καθολικής Εκκλησίας της Πορτογαλίας, απηύθυνε, για την έναρξη της Τεσσαρακοστής, μήνυμα εμπνευσμένο από τη σχετική έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου.
Με αφορμή τον αντίκτυπο του Covid-19 στους μεγαλύτερους ηλικιακά συνανθρώπους, η Επιτροπή “καλωσορίζει κάθε ηλικιωμένο άτομο ως δώρο Θεού, που σε αυτήν την πανδημία προκαλεί μια σιωπηλή και οδυνηρή κραυγή, ρωτά και απαιτεί απαντήσεις, πρέπει να μας προσελκύσει σε μια νέα αγνότητα... Ανησυχούμε για τον τομέα της υγείας, τόσο λόγω του Covid όσο και των άλλων ασθενειών, ειδικά στους φτωχότερους πληθυσμούς... Χρειάζεται πνευματικότητα, με συνοχή και ρεαλισμό. Επίσης να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή και εκτίμηση στην κοινωνική οικονομία... Απαιτούνται δράσεις για τις κοινωνικές πραγματικότητες των ηλικιωμένων...”
Το κείμενο με τίτλο “Βαδίζοντας μαζί για το Πάσχα” ξεκινά με το μήνυμα του Ποντίφικα για τη Σαρακοστή: «Χρειάζεται χρόνος να καλωσορίσουμε και να ζήσουμε την αλήθεια, να καλωσορίσουμε τη μοναξιά και την απομόνωση, να δούμε τις πραγματικές προκλήσεις της ζωής». Η Επιτροπή σημειώνει ότι “η κυριαρχία της κεφαλαιαγοράς και τα κέρδη δεν είναι πάνω από τους εργαζόμενους που ζουν σε αβεβαιότητα και φτώχεια”. Επίσης επισημαίνει τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο χώρο της εκπαίδευσης, επικρίνοντας τα “παιχνίδια εξουσίας” και “τους πειραματισμούς” και ζητά να υπάρξουν εκπαιδευτικές διαδικασίες που θα ενθαρρύνουν τη νεολαία.
Θυμίζουμε ότι (και) η Πορτογαλία έχει πολλαπλάσια θύματα της πανδημίας, στο δεύτερο κύμα, μετά το καλοκαίρι...

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Agencia.ecclesia.pt

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος