Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Κρατική ανικανότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας στη Νιγηρία

ΝΙΓΗΡΙΑ_ΚΡΑΤΙΚΗ_ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.jpg

Πριν από 5 μήνες γράφαμε ότι “η Νιγηρία έχει πάνω από 200 εκατομμύρια πληθυσμό, 55.000 καταγεγραμμένους ασθενείς αλλά μόνο 1057 επίσημα θύματα από covid-19”.
Η αφορμή ήταν η έκκληση των Καθολικών Επισκόπων προς το κράτος, να βοηθήσει όσους o covid καθιστούσε ακόμα φτωχότερους...
Δυστυχώς και τα επόμενα κύματα της πανδημίας βρήκαν την κρατική μηχανή σε αδυναμία να δράσει οργανωμένα.
Η κραυγή αγωνίας του π. Uchechurkivus Obadrechina, Διευθυντή της Επιτροπής “Εκκλησία και Κοινωνία” της Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Ασθενούς (11/2), ήταν δικαιολογημένη. Από τον περασμένο Μάιο η κεντρική κυβέρνηση είχε ζητήσει, από τους 36 τοπικούς κυβερνήτες, τη χρήση Καθολικών δομών υγείας, ως κέντρων απομόνωσης ασθενών από covid. Η Καθολική Εκκλησία πρόθυμα πρόσφερε 428 νοσοκομεία και κλινικές. Όμως έμειναν αχρησιμοποίητα!!!
Η αναζωπύρωση της πανδημίας, όπως απέδειξαν οι 29 νεκροί σε μια μόνο μέρα, θορύβησε την κυβέρνηση της Αμπούτζα. Η Εκκλησία είναι παρούσα και πρόθυμη να προσφέρει τη συνεργασία της και περιμένει τις κρατικές πρωτοβουλίες.

Πληροφορίες και φωτογραφία από Πρακτορείο Fides

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος