Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Μειωμένος ο προϋπολογισμός στο Βατικανό

ΒΑΤΙΚΑΝΟ_ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ_ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.jpg

Αρκετοί πιστεύουν πως το Βατικανό είναι οικονομικά πανίσχυρο, ανεξάρτητο και ακλόνητο. Πως εντός των τειχών του γίνεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος και πως αποτελεί καταφύγιο οικονομικών φυγάδων.
Οι συνωμοσιολόγοι τρίβουν τα χέρια τους αφού τα κατά καιρούς «μυστήρια» του Βατικανού τους παρέχουν αρκετό υλικό για καλλιέργεια.
Η αλήθεια, βέβαια, βρίσκεται αρκετά μακριά καθώς κανείς απλός, καθημερινός άνθρωπος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τα οικονομικά «εν οίκω» του Βατικανού. Όχι λόγω μυστικοπάθειας αλλά γιατί κανείς πολίτης καμίας χώρας δεν μπορεί, εκ των πραγμάτων, να γνωρίζει τα οικονομικά του κράτους του λεπτομερώς και με ακρίβεια.
Την προηγούμενη Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 συνεδρίασε το Οικονομικό Συμβούλιο του Βατικανού προκειμένου να συζητήσει τον προϋπολογισμό του 2021.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και συμμετείχαν αρμόδιοι Καρδινάλιοι αλλά και λαϊκά μέλη του Συμβουλίου, ενώ τον προϋπολογισμό της Αγίας Έδρας για το τρέχον έτος παρουσίασε από τη Γραμματεία Οικονομίας του Βατικανού, ο Ισπανός λαϊκός Maximino Caballero Ledo.
Η οικονομία του Βατικανού το 2020 χτυπήθηκε, όπως το σύνολο των οικονομιών του πλανήτη, ενώ αρκετά άσχημα ξεκίνησε και το 2021, αφού τα Μουσεία του Βατικανού, μια από τις σημαντικότερες πηγές εισοδήματος, παρέμειναν κλειστά για περισσότερες από 24 εβδομάδες.
Κλειστή επίσης παρέμεινε και η Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Παρόμοια πτώση παρουσίασαν τα έσοδα από την εκμίσθωση ακινήτων. Αυτό συνεπάγεται με μειωμένη συνεισφορά από την Εκκλησία σε όλο τον κόσμο.

πηγή: catholicnewsagency.com

πγπ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος