Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο Καρδινάλιος Coutts πρόεδρος του “Christian Study Center”

katholiki_-_Pakistan_card_Coutts.JPG

Το πιο σημαντικό Κέντρο Έρευνας για το διαθρησκειακό διάλογο μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στο Πακιστάν, λειτουργεί στην πόλη Rawalpindi και το έχουν ιδρύσει οι προτεσταντικές εκκλησίες της χώρας. Η καθολική Εκκλησία συνεργάζεται μαζί του και μέλη της συμμετέχουν σε ημερίδες και ομάδες εργασίας. Πρόσφατα το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο του Καράτσι, καρδινάλιο Joseph Coutts, να αναλάβει την προεδρεία του! Είναι η πρώτη φορά που χριστιανός καθολικός θα ηγείται του Κέντρου αυτού που θεωρείται πρωτοπόρο στην ενθάρρυνση της ακαδημαϊκής έρευνας για τις σχέσεις Χριστιανισμού – Ισλάμ και τη συνεργασία των εκπροσώπων τους.
Ο καρδινάλιος συνεργάζεται από δεκαετίες με το Κέντρο, προτρέπει μάλιστα όλους τους νέους καθολικούς Ιεράρχες της χώρας να εκμεταλλεύονται τις γνώσεις και την εμπειρία του, στην άσκηση των καθηκόντων τους. Δήλωσε ότι δέχεται με χαρά την τιμητική αυτή “πρόκληση”, για να βοηθήσει ακόμα περισσότερο την αρμονία στις σχέσεις όλων των πολιτών του Πακιστάν.
Το Κέντρο εκδίδει το τριμηνιαίο επιστημονικό περιοδικό “Al Mushir” σε αγγλικά και ουρντού, με θεολογικά και πολιτιστικά θέματα που θεωρείται έγκυρο και συντελεί στην αλληλογνωριμία και αλληλοκατανόηση των δύο θρησκειών.

Πληροφορίες / φωτογραφία από Πρακτορείο Fides

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος