Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο προπονητής της Μπολόνια στον Πάπα Φραγκίσκο

προπνητης.JPG

Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 ο Πάπας Φραγκίσκος δέχτηκε σε προσωπική ακρόαση τον προπονητή της Μπολόνια Σίνισα Μιχαΐλοβιτς και τη σύζυγό του Αριάνα.
Ο γνωστός πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής για δεύτερη φορά της ιστορικής ιταλικής ομάδας, είναι Σέρβος και παρότι ορθόδοξος χριστιανός αισθάνεται πολύ “δεμένος” με το Προσκύνημα της Παναγίας του Μετζουγκόργε που είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το 2008, ύστερα από προτροπή ιταλού συναδέλφου του.
Τότε είχε βιώσει μια ιδιαίτερη “θρησκευτική εμπειρία” και γι’ αυτό επανήλθε αρκετές φορές. Αργότερα προσεβλήθη από λευχαιμία την οποία πολέμησε γενναία με τη βοήθεια της οικογένειάς του.
Η κόρη του Βικτώρια έχει γράψει σχετικό βιβλίο και μίλησε στο ιταλικό χριστιανικό περιοδικό “Famiglia Cristiana” για το πόσο συνδεδεμένος αισθάνεται ο πατέρα της με το Μετζουγκόργε:
ο συνήθως “σκληρός” προπονητής, με την “τυπική” σχέση με τη θρησκεία, δεν μπορούσε να σταματήσει τα δάκρυά του όταν πρωτοεπισκέφθηκε την περιοχή. Αργότερα, όταν αρρώστησε, πίστεψε ότι θα γίνει καλά χάρη στη μεσολάβηση της Παναγίας. Αποθεραπευμένος πλέον, ο 52χρονος προπονητής προφανώς συζήτησε με τον Ποντίφικα την εμπειρία που βίωσε τα τελευταία χρόνια.
Λεπτομέρειες της συνάντησης δεν έχουν γίνει γνωστές.

Πληροφόρηση: Il Sussidiario.net
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος