Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Knights of Columbus: Νέος επικεφαλής

επικεφαλης_φή_2.JPG

Έχουμε αναφερθεί ήδη στη λαϊκή αμερικανική Καθολική Οργάνωση των Ιπποτών του Κολόμβου. Την ίδρυσε ο π. Michael Mc Givney - είναι σε εξέλιξη σε διαδικασία αγιοποίησής του - πριν 140 χρόνια, εποχή που οι καθολικοί των ΗΠΑ στερούνταν κοινωνικών δικαιωμάτων, με σκοπό να προστατεύσει χήρες και ορφανά.
Η οργάνωση στήριξε και στηρίχθηκε στην κοινωνική και οικονομική άνοδο των αμερικανών Καθολικών, με αποτέλεσμα να απαριθμεί περί τα 2.000.000 μέλη σε 16.000 οργανώσεις ενοριακής βάσης. Μόνο πέρυσι τα μέλη της πρόσφεραν 77.000.000 ώρες εθελοντικής προσφοράς και 187.000.000 δολάρια ΗΠΑ σε αγαθοεργίες. Κύριο έργο της παραμένει η βοήθεια στους ασθενέστερους ιδιαίτερα σε παιδιά ορφανά και με ειδικές ανάγκες με αυξημένη ευαισθησία στην προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων.
Από την 01-03-2021 νέος “Ανώτατος Ιππότης”, κατόπιν εκλογής του από το Συμβούλιο Διοίκησης, αναλαμβάνει ο κ. Patrick E. Kelly, στη θέση του αποχωρούντα Carl A. Anderson, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής για 20 χρόνια και συμπληρώνει την ηλικία των 70 ετών που είναι το όριο αποχώρησης από αξιώματα.
Ο νέος Ηγέτης, “αναπληρωτής Ανώτατος Ιππότης” από Ιανουάριο 2017, είναι συνταξιούχος της Δικαστικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και ειδικός στο Διεθνές Δίκαιο. Με σπουδές νομικής από το Πανεπιστήμιο Marquette και μάστερ από το Καθολικό Πανεπιστήμιο ΗΠΑ – Ποντιφικό Ινστιτούτο Ιωάννης Παύλος Β΄ σε σπουδές Γάμου και Οικογένειας, εκτός της στρατιωτικής υπηρεσίας υπήρξε σύμβουλος στο Κογκρέσο, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στην Υπηρεσία Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας για διεθνή θέματα και επαφές με άλλα κράτη.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από τον ιστότοπο της Οργάνωσης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος