Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Κάριτας προς ΟΗΕ: Έκκληση για πρόσβαση όλων στα εμβόλια

ΚΑΡΙΤΑΣ_ΕΜΒΟΛΙΑ.jpg

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ, όπως και η Αγία Έδρα, έχουν επίγνωση ότι κάποιες πλούσιες χώρες οι οποίες κατασκευάζουν ή μπορούν να προμηθευτούν εμβόλια κατά του covid, βιάζονται να εμβολιάσουν τους κατοίκους τους για την επανεκκίνηση της οικονομίας τους. Όμως η μονοπώληση των εμβολίων θέτει σε κίνδυνο την υγεία και το μέλλον των ανθρώπων σε Λατινική Αμερική, Αφρική, Ασία.

Όπως έχει πει ο Πάπας Φραγκίσκος η υγειονομική κρίση μας δίδαξε ότι μόνο με ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ θα βγούμε ΟΛΟΙ από την κρίση.

Για το λόγους αυτούς ο Πρόεδρος της CARITAS INTERNATIONALIS Καρδινάλιος L.A. Tagle, και ο Γραμματέας Aloysius John, συνυπέγραψαν μαζί με τον Καρδινάλιο P.Turkson, Επικεφαλής του Οργανισμού για την “Ολοκληρωμένη Ανθρώπινη Ανάπτυξη” της Αγίας Έδρας, ΕΚΚΛΗΣΗ προς τον ΟΗΕ, ζητώντας:

α) Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της πρόσβασης στα εμβόλια ως “ζήτημα διεθνούς ασφαλείας” και να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις βασιζόμενες στην πολυπλοκότητα της κατάστασης.

β) Διαγραφή του δημόσιου χρέους των φτωχών κρατών ώστε να μπορέσουν να διατεθούν πόροι στην ισχυροποίηση των υγειονομικών και ιατρικών συστημάτων τους.

γ) Παραγωγή εμβολίων σε τοπικό επίπεδο, σε χώρες Λατινικής Αμερικής, Αφρικής και Ασίας. Ουσιαστικά ζητείται οι “πατέντες” των εμβολίων να είναι προσβάσιμες σε όλους, να παραχθούν φθηνά εμβόλια, να γίνουν προγράμματα ενημέρωσης τοπικών κοινοτήτων και να υπάρξει πρόσβαση των πιο φτωχών στην υγειονομική φροντίδα.

Οι υπογράφοντες τονίζουν πως ο φόβος της πανδημίας ασκεί επιρροή στην ψυχολογία των ανθρώπων και ταυτόχρονα υπογραμμίζουν πόσο αποκλεισμένος αισθάνεται ο φτωχός, πολυπληθής Νότος του πλανήτη αναφορικά με την πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Ζητούν να υπάρξει υπευθυνότητα της Διεθνούς Κοινότητας προκειμένου να εμβολιασθούν σύντομα ΟΛΟΙ, ώστε να καταστεί δυνατή η σχετική ευημερία όλων των ανθρώπων.

Πληροφόρηση και φωτογραφία, απo εμβολιασμό στην Ινδονησία, από Avvenire.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος