Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο Πάπας διορίζει γυναίκα στη Σύνοδο των Επισκόπων

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ_2.jpg

Πρόκειται για Nathalie Becquart η οποία αναλαμβάνει χρέη υπογραμματέα της Συνόδου των Επισκόπων λαμβάνοντας ταυτόχρονα δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις της επιτροπής.
Μαζί της διορίστηκε και ο πατήρ Luis Marín de San Martín.
Η Nathalie Becquart γεννήθηκε το 1969 στη Γαλλία και είναι Μοναχή του Τάγματος «Ιεραπόστολοι του Αγίου Φραγκίσκου Ξαβερίου». Είναι ήδη υπεύθυνη της Συνοδικής Επιτροπής Νεολαίας και κλήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Γαλλίας και από το 2019 σύμβουλος της Συνόδου των Επισκόπων.
Τα καθήκοντα του υπογραμματέα καθορίζονται από το Αποστολικό Διάταγμα Episcopalis communio, το οποίο εκδόθηκε το 2018 και δεν είναι άλλα από το να είναι βοηθός του Γενικού Γραμματέα, συνοδεύοντάς τον σε όλες τις αποστολές του. Χρέη Γενικού Γραμματέα της Συνόδου των Επισκόπων εκτελεί ο Εκλαμπρότατος Καρδινάλιος Mario Grech.
Ο διορισμός της πρώτης γυναίκας στη σημαντική αυτή θέση αποτελεί «σημείο εμπιστοσύνης για τις γυναίκες στο εσωτερικό της Εκκλησίας». Επίσης αποδεικνύει το ενδιαφέρον του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να τις εντάξει στις αποφάσεις της Εκκλησίας.
Η ίδια η μοναχή εξέβαλε την εκλογή της σαν ένα κάλεσμα και μια αποστολή που πρέπει να επιτελέσει στην υπηρεσία της συνοδικότητας της Εκκλησίας και αναλήφθηκε για μια ακόμη φορά πώς το Άγιο Πνεύμα εκπλήσσει συνεχώς με τις ενέργειές του.
Πάντως θα ήταν τελείως λάθος να εννοηθεί πως το Βατικανό ή ο Πάπας Φραγκίσκος οδεύουν προς τη χειροτονία γυναικών.
Η Ιερά Παράδοση θέλει τις γυναίκες περισσότερο ενεργές στη λειτουργική και οργανωτική ζωή της Εκκλησίας αλλά ταυτόχρονα αποκλείει σαφώς τη χειροτονία τους.

πγπ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος