Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Αναποδογυρίσματα των Καιρών

φωτο_φή_2.JPG

Από αιώνες, διαπιστώνουμε ότι βασιλείς, άρχοντες, ήρωες, άνθρωποι επιφανείς, γίνονται «εθνικοί θεοί»! Όμως ο Υιός ενός μαραγκού, σε μια γωνιά της Ιουδαίας, γίνεται «υπόδειγμα» αντιήρωα. Προτιμά τον σκλάβο από το αφεντικό, τον φτωχό από τον πλούσιο, τον λεπρό από τον υγιή, τον αμαρτωλό από το δίκαιο! Καθετί το πονεμένο, το πληγωμένο, το περιφρονημένο κι ό,τι ο κόσμος απορρίπτει γι Αυτόν είναι πολύτιμο.

Γι αυτόν η εξουσία και τα πλούτη είναι απειλή. Ανατρέπει τους κοινούς νόμους της ηθικής. Σταθεροποιεί καινούριες σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους, διδάσκει ένα νέο «ανθρώπινο δίκαιο», μια νέα κοινή πίστη. Έτσι, εξυψώνει τη θεότητά του που ήταν προνόμιο του Ρωμαίου Καίσαρα, κάθεται αυτός στο θρόνο και φθάνει μέχρι την κατάκτηση ολόκληρης της γης.

Ακόμη κι όταν όλες οι φωνές του κόσμου ενωθούν εναντίον Του, όλα τα φώτα της φιλοσοφίας μιλούν ενάντια στις αλήθειές Του, κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να πείσει τους άλλους, ότι μια τέτοια διδασκαλία κτισμένη σε παρόμοιες βάσεις, είναι μια θρησκεία φτιαγμένη από άνθρωπο. Αυτός που μπόρεσε να κάνει να προσκυνηθεί ένας Σταυρός, αυτός που προσφέρει στον άνθρωπο ως αντικείμενο λατρείας, τη βασανισμένη ανθρωπότητά Του να γίνει η κατατρεγμένη Αρετή, αυτό τ’ ορκίζομαι, δεν μπορεί παρά να είναι ο Θεός.

Φρανσουά Σατωμπριάν
Συγγραφέας, πολιτικός, πρόδρομος του Γαλλικού Ρομαντισμού. Εξόριστος στην Αγγλία έγραψε το «Η Μεγαλοψυχία του Χριστιανισμού» (1802) για να υπερασπισθεί τη Χριστιανική Πίστη.
Πέθανε το 1848.

πμβ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος