Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Προστατεύοντας τους πάσχοντες από αλμπινισμό στο Μαλάουι

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ_ΤΟΥΣ_ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ_ΑΠΟ_ΑΛΜΠΙΝΙΣΜΟ_2.jpg

Έχουμε ξαναγράψει ότι η Καθολική Εκκλησία ανά τον κόσμο συχνά είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίζει τις “δεισιδαιμονίες” που είναι ριζωμένες στους ανθρώπους. Θυμίζουμε την αντιμετώπιση κάποιων γυναικών ως “μαγισσών” στην Παπούα Νέα Γουινέα.
Στο Μαλάουι της Αφρικής πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από αλμπινισμό (εκ γενετής λευκοπάθεια). Ζουν απομονωμένοι και συχνά σε πλήρη ένδεια, φοβούμενοι μη πέσουν θύματα απαγωγής και δολοφονίας!
Υπάρχει η αντίληψη ότι μέλη του σώματός τους έχουν “μαγικές ιδιότητες”!
Προς βοήθειά τους σπεύδουν οι εθελοντές της Community Rights Group, οι πόροι των οποίων είναι περιορισμένοι. Για το λόγο αυτό η “Επιτροπή Δικαιοσύνη και Ειρήνη” της Εκκλησιαστικής Επαρχίας Zomba διαθέτει ποδήλατα στη CRG, ώστε να μπορεί να προσεγγίζει αυτούς τους ανθρώπους! Όπως αναφέρει και ο Charles Alumando, στέλεχος της Δικαιοσύνη και Ειρήνη, “τα μέλη της CRG είναι τα μάτια της Επιτροπής, ώστε να βρίσκουν αυτούς τους ανθρώπους, να καταγράφουν τα προβλήματά τους στο περιβάλλον που ζουν και να μας ενημερώνουν. Γι αυτό τους παρέχουμε τα μέσα μετακίνησής τους”.
Οι περισσότεροι από τους 134.000 “αλμπινιστές” κατοίκους της χώρας (0,8% του πληθυσμού) βρίσκονται στις Επαρχίες Zomba και Machinga di Amida.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος