Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Τιμητική διάκριση σε Ιταλίδα Μοναχή στη Νότια Κορέα

ΝΟΤΙΑ_ΚΟΡΕΑ.jpg

Έχουμε ήδη αναφέρει ότι η ασιατική χώρα έχει ακμάζουσα καθολική κοινότητα και ήδη στέλνει ιεραποστόλους σε άλλες χώρες. Πώς όμως συνέβη αυτό σε μια περιοχή που πριν λίγες δεκαετίες έβγαινε από ένα οδυνηρό εμφύλιο που χώρισε τη Χώρα σε Βόρεια και Νότια Κορέα; Συνέβη διότι την καθολική κοινότητα στήριξαν τότε ευρωπαίοι ιερείς και μοναχικά τάγματα. Κορυφαία προσωπικότητα ανάμεσά τους η αδ. Maria Dorotea D`Oto, γεννηθείσα το 1931 στην περιοχή του Αβελίνο, μέλος των “Θυγατέρων του Αγίου Παύλου” (Paoline) που έφθασε στη Νότια Κορέα το 1966 και παραμένει ως σήμερα στα 90 της.
Η μοναχή έμαθε τη δύσκολη γλώσσα και για 6 δεκαετίες βοήθησε στη διάδοση του ευαγγελικού μηνύματος. Συνεχίζει ως σήμερα να επισκέπτεται σπίτια και να προσφέρει όπως μπορεί. Εργάστηκε στη Σεούλ και σε άλλες περιοχές και έκανε αξιοσέβαστο το όνομα του Τάγματός της στη χώρα, με αποτέλεσμα να έρθουν πολλές μοναχικές κλήσεις. Είναι η τελευταία εν ζωή Ιταλίδα από όσες Paoline εργάστηκαν στην Νότια Κορέα.

Η παρουσία της στη χώρα συνετέλεσε και στις καλές σχέσεις Ιταλίας – Νότιας Κορέας, γι' αυτό και η ιταλική πρεσβεία στη Σεούλ, σε πρόσφατη τελετή, παρέδωσε στη μοναχή, εκ μέρους του Προέδρου Ματαρέλα Ανώτατη Διάκριση του Ιταλικού Κράτους.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από AVVENIRE

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος