Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Νέα πρόεδρος στο Κίνημα Φοκολάρι

ΠΡΟΕΔΡΟΣ_ΦΟΚΟΛΑΡΕ.jpg

Το Διεθνές Κίνημα που ίδρυσε η Chiara Lubich εξέλεξε την τρίτη στην ιστορία του Πρόεδρο, μετά την ιδρύτρια και τη Marίa Voce, η οποία συμπλήρωσε στην Προεδρία δύο επταετείς θητείες.

Πρόκειται για την 58χρονη Margaret Karrem, αραβικής καταγωγής, καθολική, γεννηθείσα στη Χάιφα, με σπουδές Εβραϊσμού στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες.

Η νέα Πρόεδρος έχει εργαστεί για το Κίνημα στο Λος Αντζελες και στα Ιεροσόλυμα. Από το 2014 βρίσκεται στο Διεθνές Κέντρο του Κινήματος στην Ιταλία, όπου ασχολείται με την Επιτροπή Διαλόγου των 3 μονοθεϊστικών θρησκειών και είναι συνυπεύθυνη του Διαλόγου εκκλησιαστικών κινημάτων και νέων καθολικών κοινοτήτων.

Έχει τιμηθεί με τα βραβεία για τη συμφιλίωση “Mount Ziom“ (μαζί με την ισραηλινή επιστήμονα Yisca Harani, για το διάλογο των θρησκειών) και “Santa Rita” (για το διάλογο Χριστιανών, Εβραίων, Μουσουλμάνων, σε Παλαιστίνη και Ισραήλ, στην καθημερινή ζωή).

Η εκλογή της έγινε την 31/1/21 λαμβάνοντας άνω των 2/3 των ψήφων των 359 μελών του Κινήματος με δικαίωμα ψήφου και επικυρώθηκε, σύμφωνα με το Καταστατικό, από την Αγία Έδρα (Οργανισμός για τους Λαϊκούς, την Οικογένεια και τη Ζωή).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος