Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

68η Παγκόσμια ημέρα κατά της λέπρας

ΗΜΕΡΑ_ΚΑΤΑ_ΤΗΣ_ΛΕΠΡΑΣ.jpg

Δυστυχώς η εμφάνιση νέων ασθενειών δεν σημαίνει ότι έχουμε εξαλείψει τις παλαιότερες... Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. οι λεπροί στον κόσμο υπολογίζονται στα 8.000.000 άτομα, με 200.000 νέα θύματα ετησίως και το 70% των περιπτώσεων σε Ινδία και Βραζιλία!

Η 31η Ιανουαρίου είναι η παγκόσμια μέρα υπενθύμισης ότι η “νόσος του Χάνσεν” είναι ακόμα παρούσα και ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε δημόσια όλους τους ιεραποστόλους, ιατρικό προσωπικό και εθελοντές που μάχονται υπέρ των ασθενών, με ιδιαίτερη αναφορά στην οργάνωση του Raul Follerau.

O καρδινάλιος P. Turkson, επικεφαλής του Οργανισμού της Αγίας Έδρας για την “Ολοκληρωμένη Ανθρώπινη Ανάπτυξη”, σε μήνυμά του τόνισε ότι οι ασθενείς δεν έχουν ανάγκη μόνο από φαρμακολογική φροντίδα αλλά και ανθρώπινη φροντίδα, ώστε να αισθάνονται ψυχολογικά υγιείς και όχι στιγματισμένοι. Πράγματι πολλοί ασθενείς που αποθεραπεύονται δεν επιστρέφουν στα σπίτια τους, γιατί εκεί αισθάνονται μειονεκτικά και ζητούν να παραμείνουν στη νέα “οικογένεια” που βρήκαν, συχνά κοντά σε ιεραποστόλους και μοναχές βοηθώντας με τη σειρά τους ασθενείς από λέπρα.

Πληροφόρηση και φωτογραφία, από Ινδία, από ΑsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος