Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Στο Ιράν, Βέλγος ιερομόναχος ο νέος Αρχιεπίσκοπος Τεχεράνης

Ιράν.jpg

Δε μαθαίνουμε συχνά εκκλησιαστικά νέα από Ιράν. Στη χώρα υπάρχουν ελάχιστοι χριστιανοί, κυρίως ανατολικών Εκκλησιών, και, όσο μας αφορά, της Αρμενοκαθολικής Εκκλησίας. Παρόλ' αυτά υπήρχε μια λατινική επισκοπή, του Ισπαχάν, ιδρυθείσα το 1629 από Ιταλούς Δομινικανούς, αρχικά ως Αρχιεπισκοπή.

Στη συνέχεια έγινε απλή Επισκοπή και, από αρχές 2021, φέρει την ονομασία Αρχιεπισκοπή Τεχεράνης – Ισπαχάν με νέο Αρχιεπίσκοπο τον Βέλγο Φραγκισκανό (των Μοναστηριακών) π. Dominique Mathieu. 57 ετών. Η θέση χήρευε από το 2014. Ασκούσε χρέη “Αποστολικού Διαχειριστή” ο Λαζαριστής π. Jack Youssef.

O νέος Ιεράρχης γνωρίζει 5 γλώσσες αλλά δε μιλά αραβικά. Από το 2013 ζούσε στο Λίβανο. Προηγουμένως ήταν Επαρχιακός του Τάγματός του στο Βέλγιο.

Η Αρχιεπισκοπή έχει 6 ενορίες και 2.000 πιστούς. Οι μη μουσουλμάνοι δεν εμποδίζονται στην άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων, δεν επιτρέπονται όμως οι δημόσιες τελετές.

Πληροφόρηση και φωτογραφία Ιεράρχη από Cathbel
Φωτογραφία Καθεδρικού Τεχεράνης από Wikipedia

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos