Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • 𝚮 𝚺𝛖𝛎𝛐𝛅𝛊𝛋ό𝛕𝛈𝛕𝛂 𝛔𝛕𝛈𝛎 𝚶𝛒𝛉ό𝛅𝛐𝛏𝛈 𝚬𝛋𝛋𝛌𝛈𝛔ί𝛂 & 𝛔𝛕𝛈𝛎 𝚱𝛂𝛉𝛐𝛌𝛊𝛋ή 𝚬𝛋𝛋𝛌𝛈𝛔ία
Pin It

Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Επιστημών

ιστιτουτο_2.jpg

Το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Επιστημών οργανώνει διαδικτυακή συνάντηση - συζήτηση, την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 19.00, με θέμα: «𝚮 𝚺𝛖𝛎𝛐𝛅𝛊𝛋ό𝛕𝛈𝛕𝛂 𝛔𝛕𝛈𝛎 𝚶𝛒𝛉ό𝛅𝛐𝛏𝛈 𝚬𝛋𝛋𝛌𝛈𝛔ί𝛂 𝛋𝛂𝛊 𝛔𝛕𝛈𝛎 𝚱𝛂𝛉𝛐𝛌𝛊𝛋ή 𝚬𝛋𝛋𝛌𝛈𝛔ία». Ομιλητές είναι ο π. Αμφιλόχιος Μήλτος (Βόλος), ο οποίος θα μιλήσει στα ελληνικά και ο π. Michel Fédou (Παρίσι), ο οποίος θα μιλήσει στα αγγλικά. Τη συζήτηση συντονίζει ο Σταύρος Ζουμπουλάκης. 𝜮𝝌𝜺𝝉𝜾𝜿ό 𝒍𝒊𝒏𝒌 𝜽𝜶 𝝈𝜶ς 𝝈𝝉𝜶𝝀𝜺ί 𝝅𝝆𝝄𝝈𝜺𝝌ώς 
𝚪𝛊𝛂𝛕ί 𝛂𝛖𝛕ό 𝛕𝛐 𝛉έ𝛍𝛂;
Η παράδοση της Εκκλησίας έδωσε μεγάλη σημασία στις τοπικές και στις οικουμενικές συνόδους. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, ειδικά της δεύτερης χιλιετίας, υπήρξαν αποκλίσεις μεταξύ Καθολικής και Ορθοδόξου Εκκλησίας όσον αφορά στη συγκρότηση και στη θέση των συνόδων στη ζωή της Εκκλησίας. Η Καθολική Εκκλησία τόνισε βαθμιαία τον ρόλο του «πρώτου», κυρίως σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η Ορθόδοξη Εκκλησία τόνισε περισσότερο τη συνοδικότητα ως ουσιαστικό στοιχείο της ζωής της Εκκλησίας. Εδώ και μερικές δεκαετίες όμως γίνονται συντονισμένες προσπάθειες διαλόγου και προσέγγισης, και το θέμα των σχέσεων μεταξύ πρωτείου και συνοδικότητας βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο κέντρο των συζητήσεων της Επιτροπής του επίσημου διαλόγου μεταξύ των δύο Εκκλησιών. Η συνοδικότητα κατανοείται με τον ίδιο τρόπο από τους Καθολικούς και τους Ορθοδόξους; Πώς εφαρμόζεται πρακτικά η συνοδικότητα της Εκκλησίας; Ποιες δυσκολίες παρουσιάζονται τις τελευταίες δεκαετίες; Ποια πρόοδος σημειώθηκε; Ποιους καρπούς μπορούμε να περιμένουμε από τον διάλογο Καθολικών και Ορθοδόξων; Είναι ορισμένα από τα θέματα που θα συζητηθούν. 

*Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση, παρακαλούμε παρακολουθήστε τις αναρτήσεις της σελίδας Facebook «Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Επιστημών – Ιησουίτες», ή στείλτε μήνυμα στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. αναγράφοντας τη διεύθυνση μέιλ σας.  

Ιησουίτες στην Ελλάδα - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Ειρήνη Κουτελάκη Υπεύθυνη Επικοινωνίας Tel.: +30 210 8835912
ext: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
www.facebook.com/institouto 
www.jesuits.gr 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos