Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

HΠΑ: Δυο καλοί φίλοιξανασυναντώνται” στην Ουάσιγκτον

Δύο_καλοί.png

Θεωρούνται από τους σημαντικότερους αφροαμερικανούς θρησκευτικούς ηγέτες.
Μετά από χρόνια συνεργασίας στην Ατλάντα της πολιτείας Τζώρτζια, θα ξαναβρεθούν στην πρωτεύουσα της χώρας. Είναι ο καθολικός Αρχιεπίσκοπος, πρώην Ατλάντα και νυν Ουάσιγκτον και πρώτος αφροαμερικανός καρδινάλιος των ΗΠΑ Wilton Gregory και ο σημαντικότερος πάστορας της εκκλησίας των Βαπτιστών στην Ατλάντα και πλέον Γερουσιαστής της Πολιτείας, με το Δημοκρατικό Κόμμα, Αιδεσ. Raphael Warnock!

Οι δύο άνδρες είχαν αγαστή συνεργασία σε διάφορα θέματα, από την προσπάθεια κατάργησης της θανατικής ποινής, ως τη χρηματοδότηση, από καθολικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, κοινωνικών προγραμμάτων των βαπτιστών, με αποκορύφωμα την υιοθέτηση από πλευράς Warnock, ποιμαντικών προγραμμάτων της Εκκλησίας της Ατλάντα για την υλοποίηση της εγκυκλίου Laudato si, υποστηρίζοντας ότι οι οικολογικές προτάσεις του Πάπα Φραγκίσκου απευθύνονται σε όλους τους ανθρώπους του πλανήτη.

Το 2013 οι Catholic Charities of Atlanta είχαν βραβεύσει τον πάστορα για την ποιότητα των υπηρεσιών του και την προσήλωσή του στη βοήθεια των πιο αδύναμων της περιοχής και εκείνος, ευχαριστώντας, είχε αναφέρει ότι “ο Αρχιεπίσκοπος Gregory μας κάνει όλους περήφανους!”

Πληροφόρηση και φωτογραφία από National Catholic Reporter

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos