Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

O Επίσκοπος του Monze θετικός στον covid 19

Ζαμπια_2.jpeg

Ήταν εκείνος που ενημέρωσε τους πιστούς για την κατάσταση της υγείας του δια μέσω του Facebook:
Αποφάσισα να σας γράψω προσωπικά για την κατάσταση - αυτά τα λόγια μπορούμε να διαβάσουμε στην ανάρτηση του - αυτό που νόμιζα πως ήταν ένα απλό κρυολόγημα τελικά ήταν covid-19.
Ο Σεβ. Moses Hamungole, επίσκοπος Monze - στη Νότια επαρχία της Ζάμπιας - και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Επικοινωνίας της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων της Ζάμπιας (Zccb), υποβλήθηκε αμέσως σε θεραπεία και μεταφέρθηκε σε ένα από τα καλύτερα εξοπλισμένα νοσοκομεία το Levy Mwanawasa. Ο ιερέας, ο οποίος μέχρι το 2014 ήταν υπεύθυνος του τμήματος Αγγλίας - Αφρικής του ραδιοφώνου του Βατικανού, λέει ότι οι συνθήκες του είναι σταθερές και λέει ότι είναι ήρεμος. Ταυτόχρονα, εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να υπενθυμίσει στους πιστούς τη σημασία του σεβασμού των πρωτοκόλλων υγείας για να προστατευθούν από τη μόλυνση, καλώντας όλους να παραμείνουν «ενωμένοι στην προσευχή».

Οι μολύνσεις στην Ζάμπια
Ο Σεβ. Hamungole είναι ο πρώτος καθολικός επίσκοπος που νόσησε από Covid-19 στη Ζάμπια, όπου μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 21.993 περιπτώσεις και 398 θάνατοι. Σε όλη την Αφρική, είναι ο έβδομος ιεράρχης που έχει μολυνθεί από τον ιό που μέχρι στιγμής προκάλεσε το θάνατο τριών επισκόπων: ο Ιταλός Angelo Moreschi, ο Αποστολικός Βικάριος της Gambella της Αιθιοπίας, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Μάρτιο στο νοσοκομείο της Μπρέσια λόγω επιπλοκών του ιού.
Ο Σεβ. Gérard Mulumba, επίσκοπος της Mweka, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ο οποίος πέθανε στις 15 Απριλίου σε ηλικία 82 ετών, και ο Σεβ. Silas Silvius Njiru, επίσκοπος της επισκοπής του Meru στην Κένυα, ο οποίος πέθανε στις 28 Απριλίου στο νοσοκομείο στο Rivoli, στο Πιεμόντε σε ηλικία 91 ετών.
Μεταξύ άλλων μολύνθηκε και ο Καρδινάλιος Philippe Nakellentuba Ouédraogo, αρχιεπίσκοπος Ουαγκαντουγκού, στη Μπουρκίνα Φάσο, και πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων της Αφρικής και της Μαδαγασκάρης (SECAM), που ανάρρωσε από την ασθένεια στα τέλη Απριλίου.
Πιο πρόσφατα, ο αρχιεπίσκοπος Nyeri της Κένυας, Σεβ. Anthony Muheria, έχει επίσης ξεπεράσει το Covid-19.

Μετάφραση: Π.Α.Π

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos