Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Τι σημαίνει «πιστεύω»;

Πιστεύω.jpg

Είναι μια παραδοχή, πέραν του λογικού, υπέρλογη. «Όποιος πιστεύει σε μένα, δε θα πεθάνει ποτέ» είναι το κέντρο του Ευαγγελίου! Τι θα πει «πιστεύω»; Γνωρίζω, ξέρω! Εμπιστεύομαι κάποιον χωρίς απόδειξη, Δεν υπάρχει πίστη, χωρίς σχέση, χωρίς συναίνεση, χωρίς συναναστροφή με κάποιον.

Η ανάγκη μας σήμερα δεν είναι να αναλύσουμε το περιεχόμενο της πίστης μας, αλλά να συναντήσουμε, ένα πρόσωπο που μας μιλά, που μας αγαπά, που διακριτικά κτυπά την πόρτα της καρδιάς μας, και περιμένει υπομονετικά να του ανοίξουμε, το Χριστό! Γι’ αυτό είναι με τους φίλους του Μαρία, Μάρθα, Λάζαρος, στη Βηθανία που ο Χριστός αναφέρεται στην πίστη τους. Προσπαθούν, έστω και λανθασμένα να τον καταλάβουν.

Κανείς από εμάς δεν μπορεί να αναπαραστήσει την Ανάσταση της Σάρκας, αλλά το Ευαγγέλιο διηγείται τα επακόλουθα ενός διαλόγου των μαθητών με τον Χριστό αναστημένο. Αυτή η φωνή του Χριστού, έχει την δύναμη να μας κάνει να βγούμε απ’ τον ατομικό μας τάφο, οποιοσδήποτε είναι άδειος! Ακόμα και σήμερα αντηχεί η φωνή του, διότι μας έδωσε με την ζωή του, τον λόγο του, και κατά συνέπεια να μπορούμε να συνεχίσουμε τον διάλογο μαζί του!

Π.Μ.Β

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos