Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Αναβάλλεται η ανάληψη διακονίας

Αναβάλ.jpg

Η ανάληψη των νέων καθηκόντων του νέου Καρδιναλίου, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα 4 Ιανουαρίου στις 12 στο Ιερό Προσκύνημα της Θεϊκής Αγάπης στο Castel di Leva, αναβλήθηκε για μεταγενέστερη ημερομηνία. Αυτό ανακοινώθηκε από το Γραφείο Λειτουργικών Ποντιφικών Τελετών.

Η αναβολή – διευκρινίζει ο Αξιωματούχος - "είναι ένα προληπτικό μέτρο λόγω του γεγονότος ότι ορισμένες περιπτώσεις θετικότητας στο Covid-19 έχουν βρεθεί στις γυναικείες και ανδρικές κοινότητες του Ιερού Προσκυνήματος. Η κατάσταση του «απαγορευτικού» θα εμπόδιζε λοιπόν τις κοινότητες να συμμετάσχουν σε αυτήν την εορταστική στιγμή».

Ο Enrico Feroci, 80 ετών, εφημέριος του Ιερού Προσκυνήματος της Θεϊκής Αγάπης έλαβε τον τίτλο του Καρδιναλίου στις 28 Νοεμβρίου. Ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά τη διάρκεια της τελετής της παράδοσης του καπέλου, του δακτυλίου του καρδινάλιου και της αποστολής της διακονίας, της ενορίας του, σύμφωνα με τον τύπο στα λατινικά, του είπε: "Είναι η ενορία σου!''

Ο Πάπας έκανε καρδινάλιο ένα εφημέριο.

Σε συνέντευξη από το Vatican News μετά την ανακοίνωση του διορισμού του Καρδινάλιου κατά τη Θεομητορική προσευχή στις 25 Οκτωβρίου, ο Feroci είπε ότι θεωρούσε την επιλογή του Πάπα ότι δεν του απευθύνεται προσωπικά, "αλλά σε όλους τους ιερείς της Ρώμης": "Λέγεται πάντα ότι εφημέριος είναι αυτός που δίνει τα χέρια του στον επίσκοπο για να αγγίξει το Σώμα του Χριστού που είναι λαός του Θεού. Ο Πάπας Φραγκίσκος ήθελε να ευχαριστήσει τα χέρια τόσων πολλών ιερέων".

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos