Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Διαψεύδεται η είδηση για τη δολοφονία του βοηθού Επισκόπου στη Nigeria

νιγιρια.JPG

Οι ελπίδες για την εύρεση του απαχθέντα Σεβασμιοτάτου Moses Chikwe είναι ακόμα πολλές. Ο βοηθός επίσκοπος του Owerri απήχθη τις τελευταίες ημέρες από μια ομάδα ένοπλων ανθρώπων και δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για την τύχη του. Ωστόσο, το πρακτορείο ειδήσεων Fides αναφέρει την απόλυτη άρνηση των ειδήσεων σχετικά με την υποτιθέμενη ανακάλυψη του άψυχου σώματος του ιερέα.

Ο αρχιεπίσκοπος του Owerri, ο ίδιος ο Σεβασμιότατος Antony Obinna, προέτρεψε τους «πιστούς και ανθρώπους καλής θέλησης να αγνοήσουν τις διαδεδομένες ειδήσεις για τη δολοφονία και την ανακάλυψη του άψυχου σώματος του Monsignor Chikwe. "Οι πληροφορίες - δηλώνει - είναι παραπλανητικές και δεν επιβεβαιώνονται από την Αρχιεπισκοπή του Owerri. Συνεχίζουμε να ζητάμε από όλους - συνεχίζει ο Ιεράρχης - να προσευχηθούμε για την απελευθέρωση του Σεβασμιοτάτου Chikwe και του κ. Robert Ndubuisi, του οδηγού του ", ο οποίος είχε επίσης απαχθεί.

Μια ιδιαίτερα περίεργη απαγωγή

"Ανησυχούμε πολύ, επειδή η απαγωγή του Σεβασμιοτάτου Moses Chikwe είναι ασυνήθιστη σε σύγκριση με άλλες περιπτώσεις που έχουν συμβεί επίσης πρόσφατα", δήλωσε ο π. Πάτρικ Αλουμούκου, επικεφαλής επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής του Owerri, που ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Fides. «Η απαγωγή έγινε πολύ κοντά στο σπίτι του Επισκόπου, ενώ επέστρεφε από μια Θεία Λειτουργία σε μια ενορία. Υπάρχουν επίσης σημάδια βίας, επειδή βρέθηκαν ζημιές μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά δεν υπάρχουν ίχνη αίματος. Ακόμα πιο περίεργο είναι το γεγονός ότι το αυτοκίνητο του επισκόπου επέστρεψε. Επιπλέον, οι απαγωγείς βρήκαν τα ιερά άμφια του μέσα στο αυτοκίνητο». Μέχρι στιγμής δεν έχουν επικοινωνήσει με κανέναν για να κάνουν αιτήματα λύτρα».

Πολλές απαγωγές στη Νιγηρία

«Το 99 τοις εκατό των απαγωγών για εκβιασμούς φέρονται να διαπράττονται στη Νιγηρία από βοσκούς Fulani, αλλά είναι πραγματικά ασυνήθιστο ότι τολμούσαν να πραγματοποιήσουν απαγωγή σε μια πόλη όπως το Oweri, στη νοτιοανατολική Νιγηρία, με χριστιανική πλειοψηφία. Ο Ντον Αλουμούκου σχολιάζει: "Το μόνο προηγούμενο συνέβη στην Αμπούτζα πριν από ένα μήνα, είναι όταν ο π. Μάθιου Ντάο δέχτηκε επίθεση και απήχθη από ένοπλους άνδρες στο σπίτι του στην ενορία του Αγίου Αντωνίου.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos