Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

6

ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΡΟΔΟΥ Π. ΛΟΥΚΑΣ GREGORY: ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Το Τμήμα Μεταναστών και Προσφύγων του Οργανισμού της Αγίας Έδρας για την “ Ολοκληρωμένη Ανθρώπινη Ανάπτυξη ” δημοσιεύει εβδομαδιαίο Δελτίο σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί ο Covid-19 στα πιο αναγκεμένα τμήματα της κοινωνίας. Στο τελευταίο, ο φραγκισκανός εφημέριος της Ρόδου π. Λουκάς, αναφέρεται στην κατάσταση των εκεί διαμενόντων προσφύγων, μέσα στην κατάσταση πανδημίας που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Ο π. Λουκάς, ο οποίος προέρχεται από τη Φραγκισκανική Κουστωδία των Αγίων Τόπων, αναφέρει ότι η Ρόδος έχει μικρή καθολική κοινότητα, όπως και μικρή μουσουλμανική κοινότητα, μέσα στην ορθόδοξη πλειοψηφία των κατοίκων της. Γι` αυτό αποτελεί “ γέφυρα κόσμων και πολιτισμών ” και εμπειρία διαλόγου θρησκειών στα σύνορα Χριστιανισμού – Ισλάμ, Στο νησί υπάρχει Κέντρο για Πρόσφυγες και από το 2015 η τοπική καθολική κοινότητα, με τη βοήθεια των τουριστών και των λουθηρανών που ζουν στο νησί, καθώς και την ενίσχυση της Κουστωδίας Αγίων Τόπων και της οργάνωσης Pro Terra Sancta, προσφέρει φαγητό, ρουχισμό και είδη υγιεινής. “ Είναι άνθρωποι, από Μέση Ανατολή και Αφρική, που έφυγαν από φόβο και όχι για καλύτερες συνθήκες ζωής. Δεν μπορώ να τελέσω τη Θεία Ευχαριστία και να ζήσω την πίστη μου, αν δεν αναγνωρίσω τον Χριστό στα πρόσωπά τους και αν δε δεχθώ να μοιραστώ μαζί τους ότι έχω ” γράφει ο π. Λουκάς, “ Η επαφή μαζί τους βασίζεται σε 3 λέξεις : βοήθεια – ενίσχυση – αποδοχή και γίνεται με χαμόγελο, Επιθυμούμε μια κουλτούρα αγάπης και αδελφοσύνης. ΄Οταν γιόρταζαν το Ramadan τούς προσφέραμε παραδοσιακά γλυκά και μπισκότα ” συνεχίζει.
Δυστυχώς και στην Ελλάδα αυξήθηκαν τα κρούσματα (82.000) και οι θάνατοι (1200) καταγράφει ο π. Λουκάς, ενώ και ανάμεσα στους Πρόσφυγες του Κέντρου υπήρξαν 8 κρούσματα. Αυτό φοβίζει τους κατοίκους να τούς συμπαρασταθούν, “ όμως εμείς θα παραμείνουμε δίπλα τους, γιατί, ως Χριστιανοί, οφείλουμε να τους επισκεπτόμαστε, να τους στηρίζουμε και να τούς δείχνουμε την αγάπη μας ”...

Ενημέρωση και Φωτογραφία ( αρχείου, από πρόσφυγες στη Λέσβο )
από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos