Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

3

ΙΤΑΛΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ MARIO GAMBETTI

“Eνα αστείο του Πάπα” ήταν η πρώτη αντίδραση του απλού φραγκισκανού μοναχού ( της οικογένειας των “Μοναστηριακών” ) π. Mario Gambetti, όταν πληροφορήθηκε ότι είναι ανάμεσα στους νέους Καρδιναλίους, που ανακοίνωσε ο Φραγκίσκος την 25/10. Θα μπορούσε να πει και ένα πρόωρο “δώρο γενεθλίων”, καθότι δύο μέρες αργότερα θα συμπλήρωνε τα 55 έτη, ένας απ΄τους νεότερους ηλικιακά Καρδιναλίους της Εκκλησίας και ο πρώτος απ` το συγκεκριμένο Τάγμα, μετά από 160 χρόνια !
Όμως ο πολύ συμπαθής, εμφανισιακά, μοναχός, που χειροτονείται Αρχιεπίσκοπος την 25-11-20, στη βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, ώστε να μπορεί να λάβει το αξίωμα του Καρδιναλίου, είναι μια προσωπικότητα που φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει μελλοντικά.
Γεννηθείς στο Castel San Pietro, Terme, στην περιοχή της Μπολόνιας, σπούδασε αρχικά σε τεχνικό λύκειο και αργότερα μηχανικός, πριν το στρατό. Σε ηλικία 27 ετών ξεκίνησε το δοκίμιο στους Φραγκισκανούς. Χειροτονήθηκε το 2000, στα 34 χρόνια του, αφού είχε σπουδάσει θεολογία και θεολογική ανθρωπολογία.
Ανέλαβε διάφορα καθήκοντα ενώ το 2013 ορίσθηκε, από το Τάγμα του, ως “Κουστωδός” του Προσκυνήματος της Ασίζης, όπου προφανώς τον γνώρισε ο νέος Πάπας, ο οποίος τρέφει μεγάλη αγάπη για τον άγιο Φραγκίσκο.
Τον τελευταίο καιρό, στον ιταλικό τύπο, γραφόταν ότι ο π. Gambetti θα αναλάμβανε Επίσκοπος σε χηρεύουσα Επισκοπή, τελικά ο Πάπας φαίνεται ότι τον προορίζει για κάτι σημαντικότερο, το οποίο θα μάθουμε προσεχώς, αφού λόγω του νέου αξιώματος παραιτήθηκε από την κουστωδία της Ασίζης.
Η αρχιερατική χειροτονία του θα γίνει απ΄ τον Καρδινάλιο Agostino Vallini, Ποντιφικό Λεγάτο στις Παπικές Βασιλικές και τους Ιεράρχες Ασίζης και Ιμολα, Σεβ/τατους Domenico Sorentino και Giovanni Masciatti

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Wikidedia

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos