Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • «Όλοι Αδέλφια». Για τον Προκαθήμενο της Αγγλικανικής Εκκλησίας, η Εγκύκλιος μιλά σε όλους
Pin It

6

«Όλοι Αδέλφια»Για τον Προκαθήμενο της Αγγλικανικής Εκκλησίας, η Εγκύκλιος μιλά σε όλους

Συνεχίζονται οι θετικές αντιδράσεις στην Εγκύκλιο του Πάπα Φραγκίσκου "Όλοι Αδέλφια" σχετικά με την αδελφοσύνη και την κοινωνική φιλία. Σε ένα σχόλιο που δημοσιεύθηκε αυτές τις μέρες, ο Προκαθήμενος της Αγγλικανικής Κοινωνίας Justin Welby υπογραμμίζει την οικουμενική ανάσα του κειμένου που το καθιστά ευπρόσδεκτο "ακόμη και από μη πιστούς" για τον πλούτο της ανάλυσης στα πιο πιεστικά ζητήματα της εποχής μας ". Ο Πάπας "συνδυάζει τα θέματα του ατόμου και του κοινωνικού συνόλου , τονίζοντας την απαραίτητη αλληλεξάρτηση και απορρίπτοντας τους εξτρεμισμούς του ατομικισμού και του κοινωνικού συλλογισμού ως αντίθετο με την πραγματική αξιοπρέπεια και δικαιώματα όλων των ανθρώπων", παρατηρεί ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι. «Είναι μια αυθεντική και σαφώς χριστιανική φωνή που δεν αιχμαλωτίζεται ούτε από τον ατομικισμό του πολιτισμού ούτε από έναν αιχμάλωτο των ονείρων του κοινωνικού συλλεκτισμού»

Στοχαστικό και χαρούμενο έγγραφο
Σύμφωνα με τον Μακαριότατο Welby, το έγγραφο είναι τόσο "στοχαστικό και χαρούμενο". Στοχαστικό, επειδή υπογραμμίζει τη "σημασία και το επείγον" ζητημάτων όπως η αλλαγή του κλίματος, η αλληλεγγύη, η μετανάστευση, η εμπορία ανθρώπων και η αξιοπρέπεια της εργασίας. Χαρούμενη, διότι "εντοπίζει το σχεδιασμό ενός πιθανού μέλλοντος του κόσμου που είναι ολιστικό", με επίκεντρο την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου ως πλάσμα του Θεού. "Αυτό που πρότεινε ο Francis - επισημαίνει τον Primate Welby - είναι ένα όραμα ανθρώπινου, κοινωνικού και υγιείς διεθνείς που βασίζονται στην προσοχή του άλλου, στην ακρόαση, την κοινή χρήση και το άνοιγμα σε νέες ιδέες και εμπειρίες, η οποία απορρίπτει την αυξανόμενη τάση των ατόμων και των κοινωνιών να κλείνονται στις αποθήκες του εγωισμού και του εγωκεντρισμού ". Στη συνέχεια, ο Welby καταλήγει εκφράζοντας την έντονη ελπίδα ότι η Εγκύκλιος, όχι μόνο θα διαβαστεί αλλά θα εμπνεύσει τη δράση των παγκόσμιων ηγετών.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos