Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Logo EoF2020 title

“ECONOMY OF FRANCESCO”

Ασίζη 19-22/11

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση “ για μια νέα οικονομία στα μέτρα του ανθρώπου ”διεξάγεται τελικά στην Ασίζη, όπου ο Φραγκίσκος υπόγραψε την πιο πρόσφατη εγκύκλιό του “ Όλοι Αδέλφια ”. Δυστυχώς οι 2000 συμμετέχοντες από 120 χώρες (56% άνδρες και 44% γυναίκες), το μεγαλύτερο διεθνές κίνημα από φοιτητές, οικονομολόγους, διαμορφωτές γνώμης και επιχειρηματίες ως 35 ετών, που επιθυμούν να διατυπώσουν εναλλακτικές και καινοτόμες οικονομικές προτάσεις για το μέλλον της ανθρωπότητας, θα συναντηθούν μόνο διαδικτυακά. Αυτό δεν προβλέπεται να τους αποθαρρύνει, αντίθετα, θα ακουσθούν εισηγήσεις από επιστήμονες, κατόχους νόμπελ και παγκοσμίου βεληνεκούς, οι οποίοι θα δεχθούν ερωτήσεις και θα συζητήσουν με τους συμμετέχοντες, ακόμα και κατ`ιδίαν, για τις προτάσεις που θέλουν να διατυπώσουν. Επίσης οι συμμετέχοντες, μέσω livestreaming, σε 12 “ θεματικά χωριά ” , θα συζητήσουν μεταξύ τους για τις ιδέες και τα οράματά τους για ένα διαφορετικό οικονομικό κόσμο. 
Τα μεσάνυχτα ( ώρα Ελλάδας ) της 21/11, το άγαλμα του Χριστού, στο Ρίο της Βραζιλίας, θα φωταγωγηθεί στα χρώματα της συνάντησης ( καφέ, πράσινο και κίτρινο ).
Η συνάντηση θα ξεκινήσει με βίντεο που επιμελήθηκε η οργάνωση ATD 4th World με θέμα “ απ΄ τη κραυγή των φτωχότερων για να αλλάξουν τη Γή ”, χαιρετισμό του Καρδιναλίου Peter Turskon, Επικεφαλής του Οργανισμού “ για την Ολοκληρωμένη Ανθρώπινη Ανάπτυξη ” και καλωσόρισμα της Οργανωτικής Επιτροπής.
Οι εναρκτήριες ομιλίες κάθε μέρας είναι αντίστοιχα :19/11 “ Perfecting Joy : 3 proposals to let life flourish ” με τους J. Sachs, Ilaria Shyder von Wartensee κ.ά. 20/11 “ Generativity :Relational Goods and Civil Economy ” με τους Mauro Magatti, Consuelo Corriadi 21/11 “ We are all developing countries ” με Kate Raworth, John Perkins.
Ο Πάπας θα απευθυνθεί στους συμμετέχοντες με βίντεο - μήνυμα στο τέλος των εργασιών την 21/11
Όλη η συνάντηση θα μεταδίδεται από το francescoeconony.org

Πληροφόρηση από την οργανωτική συνέντευξη τύπου
Φωτογραφία Βασιλικής Αγίου Φραγκίσκου στην Ασίζη

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos