Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

3

Ο Διπλός Ερχομός

Αγρυπνείτε γιατί δεν γνωρίζετε ούτε τη μέρα, ούτε την ώρα που ο Κύριος έρχεται (Μτθ 25,13). Ο Κύριος μιλά και απευθύνεται σε όλους, όχι μόνο στους σύγχρονούς Του, όπως διαπιστώνουμε στους λόγους Του, διαβάζοντας τις Γραφές. Πράγματι, τα λόγια Του αφορούν όλους, διότι όταν έρθει ο καιρός ν’ αφήσουμε τη γη που κατοικούμε τότε είναι και το τέλος του δικού μας κόσμου.
Δεν ξέρουμε πότε θα μας καλέσει, πότε θα λάβουμε την πρόσκληση! Είναι λοιπόν ανάγκη ο καθένας μας να ‘ναι έτοιμος για τη μέρα εκείνη. Αυτό εννοεί ο Χριστός όταν λέει: να είσθε έτοιμοι! Η αγρυπνία του φρουρού είναι η ασφάλεια του στρατοπέδου. Ο φρουρός δεν είναι μια τιμωρία, αλλά μια ευθύνη για να προστατευθούν οι στρατιώτες.
Ο καθένας μας είναι φρουρός και στρατιώτης συνάμα, του εαυτού του. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τα σημεία του ερχομού που είναι συχνά και διαφορετικά για τον καθένα μας. Οι «φρουροί» μάς ειδοποιούν για τον κίνδυνο που έρχεται…
Χρειάζεται να γνωρίζουμε καλά τα σχετικά με το «διπλό» ερχομό. Ο ένας – ο ερχομός του Κυρίου – είναι όταν θα ‘ρθει για να του αποδώσουμε λογαριασμό των πράξεών μας (ο τελικός ερχομός). Ο άλλος, είναι ο καθημερινός, όταν ο Κύριος επισκέπτεται τη συνείδησή μας με σκοπό να ‘μαστε έτοιμοι να τον συναντήσουμε.
Γιατί λοιπόν χρειάζεται να γνωρίζω τη μέρα της κρίσεως όταν έχω καθαρή τη συνείδησή μου; Και τι βοηθά να γνωρίζω ότι ο Κύριος έρχεται, αν δεν έρχεται πρώτα στην καρδιά μου και στην ψυχή μου και δεν έχω επικοινωνία μαζί του;
Καλό είναι λοιπόν, που ο Κύριο έρχεται, αλλά αν πρώτα ζει μέσα μου και εγώ με ‘κείνον! Με αυτόν τον τρόπο, είναι σαν ο δεύτερος ερχομός του ήδη να έχει γίνει! Ένας είναι ο ερχομός! Η συνάντηση μαζί Του! Δεν πρέπει να τον φοβάμαι αν είμαι έτοιμος να συναντήσω έναν φίλο!

π. Μάρκος Βιδάλης

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos