Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

5ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΒΙΚΑΡΙΑΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συνοδεύοντας την παρούσα αναφορά με το εξώφυλλο από τον Τιμητικό Τόμο για τα 70ά γενέθλια του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη Σπιτέρη ( 2010 ), θα ήθελα να παρουσιάσω τh σημαντική, για την ιστορία της τοπικής μας εκκλησίας και την εμβάθυνση της θεολογικής σκέψης, εκδοτική προσπάθεια,, “ψυχή” του οποίου είναι ο. π. Ιωάννης Ασημάκης.
Σε λίγα σχετικά χρόνια έχει εκδώσει δεκάδες πρωτότυπες μελέτες για την ιστορία της καθολικής εκκλησίας στον ελληνικό χώρο, εκδόσεις πνευματικότητας, λευκώματα, τη σειρά Analecta Catholica ( 12 τεύχη, τα έτη 2012-2017 ) και έχει προγραμματίσει πολλές ακόμα εκδόσεις που καλύπτουν κάθε ενδιαφέρον.
Κάποια έχουν εξαντληθεί και μακάρι να ξανατυπωθούν, όπως η “Ελληνική Βιβλιογραφία Θεμάτων Καθολικής Θεολογίας” (2011), τα Κείμενα της Β΄ Συνόδου του Βατικανού σε νεοελληνική απόδοση (2012), “Η Καθολική Εκκλησία στη Δυτική Θράκη” (2009), το Λεύκωμα “ Καθολικοί Ναοί στην Ελλάδα ” (2009).
Προσωπικά προτείνω, τώρα που “ τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας ” μάς δίνουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, την “ Πρώτη Μονή των Καπουκίνων στην Αθήνα ”, το Λεξικό Καθολικών Κληρικών, τα Φραγκοχιώτικα βιβλία ( του π. Μάρκου Φώσκολου ), τις εκδόσεις για την ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας στην Ήπειρο, τα Ιόνια Νησιά και τη Ρόδο αντίστοιχα και το έργο μελέτης των σχέσεων Ελλάδας – Αγίας Έδρας.
Επίσης αναμένω, με ανυπομονησία, να εκδοθούν οι“ Διαπρεπείς Έλληνες καθολικοί λαϊκοί “ και η “ Ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας στη Βόρειο Ελλάδα ”
Οι εκδόσεις αποστέλλονται κατόπιν επικοινωνίας με τον π. Ιωάννη Ασημάκη ( τηλ. 2310 835780 και e-mail ioas17@ otenet.gr )

Φωτογραφία από διαδίκτυο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos