Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

2

Καναδάς: Νέα έκκληση των Επισκόπων κατά της ευθανασίας

Εάν ψηφιστεί ο νέος νόμος, το MAID ("Ιατρική βοήθεια στο θάνατο") θα παρέχεται βοήθεια και σε άτομα που δεν είναι καν κοντά στο θάνατο, αλλά που βιώνουν τα δεινά που θεωρούν απαράδεκτα και που δεν θέλουν πλέον να ζήσουν. Οι διατάξεις που περιέχονται στο Euthanasia Bill C-7 επιτρέπουν επίσης την εκτέλεση της ευθανασίας χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του ασθενούς κατά τη στιγμή της διαδικασίας υπό ορισμένες περιστάσεις. Έτσι εκφράστηκαν οι Καναδοί επίσκοποι σε ένα έγγραφο που παρουσιάστηκε αυτήν την εβδομάδα στη Μόνιμη Επιτροπή Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Προσβασιμότητα στην ανακουφιστική φροντίδα
Το έγγραφο επιμένει ότι η μόνη απάντηση στην ταλαιπωρία των ασθενών είναι η καλή ποιότητα και η προσβασιμότητα της παρηγορητικής φροντίδας για όλους: "Η ποιμαντική εμπειρία των επισκόπων έδειξε ότι οι ασθενείς είναι πιο πιθανό να ζητήσουν βοήθεια στην ευθανασία / αυτοκτονία και όταν ο πόνος τους δεν διαχειρίζεται επαρκώς από καλής ποιότητας παρηγορητική φροντίδα, όταν η εξάρτησή τους από άλλους που οφείλουν να παρέχουν φροντίδα και υποστήριξη δεν ικανοποιείται επαρκώς ή όταν περιθωριοποιούνται κοινωνικά. Επιπλέον, οι επίσκοποι υποστηρίζουν, "η σωστή παρηγορητική φροντίδα προσφέρει μια καλύτερη επιλογή που δεν είναι πραγματικά προσιτή σε όλους τους Καναδούς"

Παρηγορητική φροντίδα
Η καλή παρηγορητική φροντίδα, "αντιμετωπίζει τη μοναξιά, το φόβο, την αγωνία και την απελπισία με συμπονετικό τρόπο μέσω της υποστήριξης της οικογένειας και της κοινότητας, σέβεται την αξιοπρέπεια του ατόμου και αναγνωρίζει ότι η ανθρώπινη ζωή έχει αντικειμενική και υπερβατική αξία ", υπογραμμίζεται στο έγγραφο το οποίο κάνει αναφορά στην επιστολή Samaritanus bonus της Ρωμαϊκής Συνόοδυ για τη Διδασκαλία της Πίστεως.

Σε νομοθέτες, Καθολικούς και ανθρώπους καλής θέλησης
Οι Καναδοί επίσκοποι, επομένως, ανανέωσαν την έκκλησή τους προς τους Καναδούς νομοθέτες να απορρίψουν το νομοσχέδιο C-7 και στους «Καθολικούς και όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης» να ακουστούν οι φωνές τους, τονίζοντας ότι αυτοί οι νόμοι «χτυπούν τα θεμέλια της νομικής τάξης και πληγώνει βαθιά τις ανθρώπινες σχέσεις και τη δικαιοσύνη και ότι η νομιμοποίηση της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας και της ευθανασίας "είναι ένα σημάδι της επιδείνωσης των δικαστικών συστημάτων".

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos