Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

1

ΡΩΣΙΑ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ “FALUN GON”

H “ πνευματική οργάνωση ” Falun Gong, που ιδρύθηκε το 1992 από τον κινέζο απόστρατο Li Hongzhi και βασίζεται στο είδος γυμναστικής qiqang έχει χαρακτηρισθεί ως “ επικίνδυνη δοξασία ” και απαγορευθεί η δράση της στην Κίνα από το 1999. Από τις 10-11-2020 η οργάνωση θεωρείται “ εξτρεμιστική “, με απόφαση δικαστηρίου και έχει επίσης απαγόρευση δράσης και στη Ρωσία, όπου δρούσε με αρκετά εμπόδια από το 2010, όπως ανακοίνωσε το Πρακτορείο Ιnterfax.
Συγκεκριμένα με απόφαση του 5ου Τμήματος του Εφετείου του Novosibirik, όπου είχε προσφύγει ο αναπληρωτής Εισαγγελέας της περιοχής Khakazia, στη ρωσική Σιβηρία, μετά από άρνηση του τοπικού Δικαστηρίου να απαγορεύσει τη δράση της, η οργάνωση αυτή, που επαγγέλλεται την αυτο - τελειοποίηση του ατόμου, σύμφωνα με το ανώτατο νόμο της Falun – Safa, θεωρείται “ απολυταρχική σέχτα ” επικίνδυνη για τα μέλη της και την ασφάλεια της χώρας.
Πολλοί στη Ρωσία θεωρούν τη δράση της ανάλογης επιδραστικότητας με την παρουσία των “ Μαρτύρων του Ιεχωβά ”. επίσης κυνηγημένους, στη χώρα. Όμως η “Δύση” ( Αμερικανική Βουλή και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ) θεωρούν την Falun Gong ως οργάνωση που βασίζεται στην αρχαία κινεζική παράδοση και έχουν καταδικάσει την απαγόρευση δράσης της.

Πληροφορίες και φωτογραφία από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos