Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

1

H CIVILTA CATTOLICA ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΑΠΩΝΙΚΑ!

Δεν είναι περίεργο, αν σκεφθεί κανείς τη σχέση του Τάγματος και κορυφαίων μελών της, ανάμεσά τους και Γενικών Ηγουμένων, με τη χώρα αυτή ! Η ιδέα γεννήθηκε μετά το ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου και υλοποιείται από τον εκδοτικό οίκο Kudokawa. Έτσι, στα 170 χρόνια από την πρώτη έκδοση του περιοδικού στην ιταλική γλώσσα, ενώ έχουν υπάρξει εκδόσεις σε αγγλικά, γαλλικά, κορεατικά ( από το 2017 ) και κινεζικά ( από 20-4-2020 ), με αναμενόμενη σύντομα έκδοση και στα ισπανικά, το τεύχος 0 στα ιαπωνικά παρουσιάσθηκε την 7-11-2020 στο Τόκυο. Μίλησαν ο (αργεντινός) ηγούμενος του Τάγματος στην Ιαπωνία π. Remode Luca και ο εκδότης δρ. Yasushi Shiisa, ο οποίος ανέφερε ότι η έκδοση θα αποτελέσει “ κλειδί ανάγνωσης ” του δυτικού κόσμου, όπως αυτή γίνεται απ΄ τη Ρώμη. Παρενέβη, διαδικτυακά, ο διευθυντής του περιοδικού π. Antonio Spadaro, που προλογίζει και την ιαπωνική έκδοση,
Στο τεύχος υπάρχουν άρθρο του π. De Lucam για τον ιαπωνικό πολιτισμό, όπως έχει αποτυπωθεί σε περιοδικά των Ιησουιτών, μια μελέτη, του 1942, του π. D`Elia, για τους Καθολικούς στην Ιαπωνία και άρθρο του π. Toni Wither για τον χριστιανό Σαμουράι του 16ου αι. Justius Taskayamo Ukon, η μακαριωνυμία του οποίου έγινε την 7-2-2017 από το σημερινό Πάπα.
Δημιουργήθηκε επίσης ιστοσελίδα της έκδοσης στην ιαπωνική γλώσσα.

Πληροφόρηση – Φωτoγραφία από VaticanNews

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos