Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

5

ΠΑΚΙΣΤΑΝ : ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ 13ΧΡΟΝΗΣ ARZOO RAJA

Τρίτο και τελευταίο, ελπίζουμε, σημείωμα για τη13χρονη καθολική νέα Arzoo Raja, η οποία, όπως έχουμε ήδη καταγράψει, υπήρξε θύμα απαγωγής / αλλαγής θρησκεύματος χωρίς τη θέλησή της / σύναψης γάμου με το 44χρονο απαγωγέα της.
Την 30-10-2020 το Ανώτατο Δικαστήριο της περιοχής είχε κηρύξει έγκυρο το γάμο. Τέσσερις μέρες αργότερα, την 3-11-2020, το ίδιο Δικαστήριο αναθεώρησε την απόφασή του, ζήτησε τη μεταφορά της νέας σε καταφύγιο γυναικών και τη σύλληψη του “συζύγου” για απαγωγή και ψευδή κατάθεση ότι ο γάμος ήταν με ενήλικο άτομο. Την 10-11-2020 το Δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψην το πόρισμα της Επιτροπής Γιατρών, που εξέτασε τα οστά και τη φυσική εμφάνιση του κοριτσιού και απεφάνθη ότι το κορίτσι είναι μεταξύ 14 και 15 ετών, με πιο κοντά στα 14 ( το πιστοποιητικό γέννησης αναγράφει ως ημερομηνία γέννησης την 31-7-2007 ) αποφάσισε την ακύρωση του γάμου, λόγω της ηλικίας της. Η κοπέλα, μάλλον από φόβο για τυχόν συνέπειες στην οικογένειά της, αποφάσισε να παραμείνει στο Panah Shelter Home, που διαχειρίζονται γυναίκες αστυνομικοί, το οποίο εξασφαλίζει διαμονή, εκπαίδευση και ασφάλεια ...
Ο Καρδινάλιος και Αρχιεπίσκοπος του Καράτσι J.Coutts, o Επίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας Kaleen John και εκπρόσωποι κοινοτήτων Βαπτιστών, Πεντηκοστιανών και άλλων δοξασιών, έκαναν κοινή έκκληση στην Κυβέρνηση “ να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των μειονοτήτων του Πακιστάν, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα ”.

Πληροφορίες / φωτογραφία από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos