Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

3

Η Εικόνα του Θεού

«… Κύριε, ήξερα πως είσαι σκληρός άνθρωπος, θερίζεις εκεί που δεν έσπειρες, συνάζεις – καρπούς - εκεί που δεν φύτεψες, … και φοβήθηκα» (Μτθ. 25,24).
Αυτή η εικόνα και αυτός ο φόβος που έχουμε καμιά φορά για το Θεό τον πληγώνει και τον κάνει να αντιδρά. Σε μια τέτοια εικόνα κι ο ίδιος ο Θεός δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του, που θέλει να μας παρουσιάσει μέσα στην Αγία Γραφή, ως προσωποποίηση της καλοσύνης.
Ο Θεός είναι τελείως διαφορετικός όπως φαίνεται και στο Ευαγγέλιο. Η αγία Θηρεσία του Βρέφους Ιησού έχοντας διαβάσει στην Αγία Γραφή ότι ο Θεός ανταποδίδει σύμφωνα με τα έργα μας, διερωτάται γι αυτό που της συμβαίνει, ότι ενώ δεν είχε καλά έργα, έλαβε τέτοιο φως εκ μέρους του Θεού και καταλήγει: «Κατάλαβα ότι ο Θεός δεν ανταμείβει ανάλογα με τα έργα μας, αλλά ανάλογα με τα έργα Του! Ο Θεός δεν περιμένει τις καταχρήσεις, αλλά θέλει να αφεθούμε τυφλά στην αγάπη Του, δεχόμενος με ή χωρίς έργα, να μας μετατρέψει σε αριστουργήματα της χάρης Του.

π. Μ. Β.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos