Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

8

ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ : ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗ

Το υπερχιλιετές Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας, με τη διεθνή αναγνώριση από 110 χώρες και πολλούς διεθνείς οργανισμούς, εξακολουθεί να έχει πολυσχιδή φιλανθρωπική δραστηριότητα και να διοικεί εκατοντάδες ιδρύματα στον υγειονομικό τομέα. Πλέον ο νέος καρδινάλιος Tomasi, στη θέση του παραιτηθέντος καρδιναλίου Becciu, είναι ο άνθρωπος της Αγίας Έδρας που παρακολουθεί τη δραστηριότητα του Τάγματος. Το διήμερο 7 και 8 Νοεμβρίου συγκεντρώθηκαν στην έδρα του Τάγματος στη Ρώμη 44 από τους 56 έχοντες δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του νέου Μεγάλου Διδασκάλου (Ανώτερου Διοικητικού Ηγέτη), στη θέση του Giacomo Dalla Torre, ο οποίος αποβίωσε τον Απρίλιο, Οι εκπρόσωποι του Τάγματος, από 16 χώρες, τελικά αποφάσισαν την εκλογή Τοποτηρητή, για ένα χρόνο, που θα ασκεί τη διοίκηση με τη βοήθεια του Γενικού Συμβουλίου.
Ο νέος Τοποτηρητής είναι ο 70χρονος, επίσης Ιταλός, Marco Luzzago. Έχει γεννηθεί στην Μπρέσια, το 1950, σπούδασε ιατρική αλλά τελικά ασχολήθηκε με τη διεύθυνση της οικογενειακής επιχείρησης ( παραγωγή καταναλωτικών αγαθών και διανομή ) ως το 2010, οπότε και αποσύρθηκε για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα έργα του Τάγματος. Από το 2011 ζει στη Ρώμη, εκπροσωπώντας την Ιταλία στο Γενικό Συμβούλιο και έχοντας την ευθύνη της Βιβλιοθήκης

Πληροφορίες - Φωτογραφία από την ιστοσελίδα του Τάγματος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos