Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

8

ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΚΑΡΙΤΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ

Ο Αποστολικός Βικάριος της Ανατολίας και Πρόεδρος της Κάριτας Τουρκίας Σεβ/τατος Paolo Bizzeti δήλωσε ότι η Κάριτας είναι στο πλευρό των σεισμοπαθών της Σμύρνης, όπως επιτάσσει η πρόσφατη παπική εγκύκλιος “ Fratelli tutti ”. Χωρίς αλληλεγγύη είναι αδύνατο να διαχειρισθούμε τραγωδίες όπως αυτήν, είμαστε σε επαφή με τον Afad ( τουρκικό οργανισμό γι` αντιμετώπιση καταστροφών ) ώστε να προσφέρουμε ότι μας ζητηθεί. Από το σεισμό υπήρξαν τουλάχιστον 79 νεκροί εδώ και 2 παιδιά στο ελληνικό νησί Σάμος.
Επίσης άνω των 1000 μεταφέρθηκαν στατουρκικά νοσοκομεία, 220 από αυτούς εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Δεν έχουμε πληροφορίες για χριστιανούς νεκρούς ή τραυματίες. Όμως οι καταστροφές στις υποδομές και σε κατοικίες είναι πολλές.
Ο καθολικός καθεδρικός ναός της Σμύρνης και ο ναός του Αγίου Πολυκάρπου υπέστησαν επίσης αρκετές ζημιές. Ελπίζουμε να τους αποκαταστήσουμε σύντομα.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Asianews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos