Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

5

Η Κατοικία του Θεού

Πιο πολύ από σπίτι του χριστιανικού Λαού, η Εκκλησία είναι η κατοικία του Θεού. Μια παρουσία, ένα μυστήριο γεμίζει και την πιο φτωχιά εκκλησία! Κάποιος κατοικεί. Η ζωή της δεν είναι το πήγαινε - έλα των πιστών. Είναι αφ’ εαυτού της, εσωτερικά, πηγή ζωής και καθαρότητας γι αυτούς που διασχίζουν την είσοδό της.

Κατέχει την πραγματική, τη σωματική παρουσία του Χριστού, τον «τόπο» που η Υπέρτατη αγάπη άγγιξε τη δική μας ανθρώπινη φύση για να συνάψει μαζί της, τους αιώνιους δεσμούς Αγάπης, την εστία ακτινοβολίας, ικανή να φωτίσει όλο το δράμα της ιστορίας και της ανθρώπινης περιπέτειας. Ο καθένας μπορεί να μπει και να συναντήσει προσωπικά, σιωπηλά και ενδόμυχα το Χριστό του Ευαγγελίου.

Ο καθένας, όποια κι αν είναι η άγνοιά του, τα λάθη που η θύμησή τους τον βαραίνουν, οι κρυφές εσωτερικές λύπες, ας τολμήσει να τον πλησιάσει, όπως τότε, η αμαρτωλή στο σπίτι του Σίμωνα του Φαρισαίου. Ο καθένας μπορεί να φωνάξει στο Χριστό, όπως ο τυφλός στην Ιεριχώ και να πει: Κύριε, κάνε με να δω!

π. Μ.Β.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos