Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

4

Όχι στη βία: Μήνυμα της Παγκόσμιας Διάσκεψης των Θρησκευμάτων

Μετά τις τρομερές πράξεις τρόμου και βίας στο όνομα της θρησκείας, που συνέβησαν στη Γαλλία και στον κόσμο, η Παγκόσμια Διάσκεψη των Θρησκευμάτων για την Ειρήνη, σε μια δήλωση της 4ης Νοεμβρίου που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της, κάλεσε όλους να χρησιμοποιήσουν λέξεις που ενθαρρύνουν τον σεβασμό και τη συνοχή αντί να εντείνουν τις διαιρέσεις, υπενθυμίζοντας ότι η ελευθερία του λόγου είναι ανθρώπινο δικαίωμα «που απαιτεί εκπαίδευση». "Το χέρι-χέρι με την ελευθερία του λόγου, στην πραγματικότητα - υπογράμμισε - υπάρχει η κοινή αξία της τιμής της αξιοπρέπειας όλων των ανθρώπων".

Χτίζοντας γέφυρες αγάπης
Η διακήρυξη των παγκόσμιων θρησκευτικών ηγετών έρχεται μετά τις επιθέσεις που αιμάτωσαν τη Νίκαια στις 30 Οκτωβρίου και τη Βιέννη στις 2 Νοεμβρίου. "Είναι καθήκον μας, ως ηγέτες της πίστης – αναφέρει ι η δήλωση - να βρούμε αξιοπρεπείς, ανθρωπιστικές και φιλανθρωπικές απαντήσεις και όχι εκδικητικές", διότι "το να είμαστε εκδικητικοί σημαίνει απελευθέρωση της καταστροφής και καταστροφής για τον εαυτό μας και για τους άλλους. Όλοι μας. μοιραζόμαστε την ευθύνη να απορρίψουμε κάθε πολιτικό λόγο που περιθωριοποιεί ή αποξενώνει τους πιστούς κάθε πίστης. " "Πρέπει να επιμείνουμε στην οικοδόμηση γεφυρών με αγάπη", τόνισαν. Αφού οι μουσουλμάνοι ηγέτες σε όλο τον κόσμο αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι αυτές οι πράξεις τρόμου πραγματοποιήθηκαν στο όνομα του Ισλάμ, η Παγκόσμια Διάσκεψη Θρησκευμάτων για την Ειρήνη ανάφερε ότι οι Μουσουλμάνοι "αισθάνονται πόνο όταν προφανώς προσβάλλεται ο προφήτης τους". , όμως "αυτό δεν δικαιολογεί την παραβίαση των ίδιων αρχών του Ισλάμ και κάθε πίστης".
Υπό το φως, λοιπόν, του τι συνέβη, εκφράζοντας τη βαθιά αλληλεγγύη και αυξάνοντας τις προσευχές τους για τις οικογένειες των θυμάτων τρομοκρατικών ενεργειών, οι θρησκευτικοί ηγέτες επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να «μιλήσουν και να ενεργήσουν με έναν πολυθρησκευτικό και σεβαστό τρόπο, για να θεραπεύσουν πληγές και να προωθήσουν ειρήνη με δικαιοσύνη

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos