Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

4

Ποια είναι τ’ αδέλφια μου;

Όλοι μας θεωρούμε συγγενείς εκείνους που είναι μέλη μιας ομάδας που έχουν το ίδιο αίμα. Όμως, στο θέμα αυτό είναι διαφορετικό το Πνεύμα του Ευαγγελίου. Εκεί, διαπιστώνουμε καθαρά ότι είναι αδύνατον να διαιρέσουμε τον κόσμο σε εκείνους που είναι μέλη της οικογένειάς μας και στους άλλους που είναι ξένοι. Πέρα απ’ το μπλέξιμο των οικογενειακών σχέσεων, μια άλλη αποστολή μας προτείνεται απ’ τον Χριστό! Αν μας δόθηκε το δώρο να γνωρίσουμε το Θεό ενώ οι γείτονές μας που κι αυτοί έχουν συγγένεια με το Θεό, δεν τον γνώρισαν, δεν είναι πιο μακριά απ’ τους δικούς μας, απ’ την οικογένειά μας (Πατέρα – Μητέρα, αδέλφια, φίλοι).
Είμαστε απ’ τον Θεό σταλμένοι και γι αυτούς, να τους αποκαλύψουμε το βάθος της πνευματικότητάς μας. Αυτό δεν θα συμβεί αν μεταχειριστούμε το τέχνασμα ενός κηρύγματος ή της «αναφοράς της Αλήθειας» σ’ αυτούς που τα αγνοούν κι ακόμη πιο πολύ, αν γίνονται και διακρίσεις! Ο σκοπός είναι ν’ αποδείξουμε με αντανάκλαση της ζωής μας, ότι μπορούν οι ξένοι – να ‘χουν μια διαφορετικοί αντίληψη της χριστιανικής καθημερινότητας και μέσω της αγάπης για τον άλλον. Ο εσωτερικός δεσμός έχει τη δύναμη να μας κάνει μετόχους, όχι μόνο στην καθημερινότητα της ζωής, αλλά - και αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον – ότι όλοι είμαστε μέλη του ίδιου σώματος του Χριστού και παιδιά της μεγάλης οικογένειας του Θεού.

π.Μ.Β

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos