Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

7

Χάρη και προσευχή: Τα θεμέλια ενός νέου Μοναστηριού

Η Παναγία της Φατιμά επαγρυπνεί παρακολουθεί το έργο του μοναστηριού των Τραπιστών, το μοναδικό στην Πορτογαλία, του "Santa Maria Mãe da Igreja", "Αγία Μαρία, Μητέρα της Εκκλησίας". Στην πραγματικότητα είναι το 2017, το έτος της εκατονταετίας των εμφανίσεων της Θεοτόκου, που δημιουργήθηκε η ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τον Κύριο για τις πολλές κλήσεις που γεννήθηκαν στο μοναστήρι του Vitorchiano, όχι μακριά από το Viterbo. Μια ιδέα των μοναχών που οδηγεί σιγά- σιγά με την προσευχή και γίνεται η απάντηση του Κυρίου. Η συνάντηση με το Σεβασμιότατο José Cordeiro, Επίσκοπο της Bragança-Miranda, συμπληρώνει τα υπόλοιπα. Το οικόπεδο δωρίζεται και βρίσκεται σε μια περιοχή της Πορτογαλίας όπου δεν υπάρχουν πολλοί, αλλά η ζωή της κοινότητας μπορεί να αναγεννηθεί, να δώσει νόημα, να είναι ένας σπόρος ικανός να ανθίσει.

Μοναχές Vitorchiano στην Πορτογαλία στο υπό κατασκευή μοναστήρι. Μια μεγάλη προσπάθεια
Εργαζόμαστε ακόμα, περιμένοντας τη δεύτερη ομάδα μοναχών που προορίζονται για το μοναστήρι, συνολικά θα υπάρχουν 10, τη στιγμή που ο ξενώνας όπου θα ζουν είναι σχεδόν ολοκληρωμένος. Είναι μια δομή που έχει σχεδιαστεί για να καλωσορίζει ομάδες ή άτομα σύμφωνα με τη μορφή της φιλοξενίας των Βενεδικτίνων, των οποίων οι αδελφές ακολουθούν τον Κανόνα. Οι οικοδομικές εργασίες του ίδιου του μοναστηριού θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2021, μέχρι τότε και ακόμη και πέρα από αυτό είναι δυνατό να υποστηρίξει το έργο και να δει την κυοφορία του κάνοντας κλικ στο: undefined maria-mae-da-igreja.asp

Ο Πάπας Φραγκίσκος, στο τέλος της γενικής ακρόασης στις 14 Οκτωβρίου, χαιρέτισε τις μοναχές προσευχόμενες δηλώνοντας ότι προσεύχεται για να υπάρξουν πολλές κλήσεις, όπως υπήρχαν στο παρελθόν. Μια ευχή που είναι ελπίδα για αυτήν την περιοχή της Πορτογαλίας και για ολόκληρη την Εκκλησία.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos