Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

4

ΜΕΤΑΘΕΣΗ  ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ

“Ο Πατριάρχης των Μαρωνιτών, Καρδινάλιος Butros Rai, με τη σύμφωνη γνώμη της Συνόδου των Επισκόπων και αφού ενημέρωσε την Αγία Έδρα, μετέφερε το Σεβ/τατο Youssef Antoine Souef, από την Αρχιεπαρχία των Μαρωνιτών Κύπρου σε εκείνη της Τρίπολης του Λιβάνου ” ήταν η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας την 1-11-2020. 
Ο γνωστός σε πολλούς στη χώρα μας, από τη 12ετή θητεία του στην Αρχιεπισκοπή των Μαρωνιτών Κύπρου, Ιεράρχης, γεννήθηκε το 1962 στο Λίβανο και χειροτονήθηκε ιερέας για την Αρχιεπαρχία της Τρίπολης του Λιβάνου το 1987. Στη συνέχεια σπούδασε στο “Ποντιφικό Ανατολικό Ινστιτούτο” της Ρώμης, όπου έλαβε διδακτορικό στη Λειτουργική.
Υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στο Λίβανο, δίδαξε Λειτουργική σε Πανεπιστήμια και έχει γράψει πολλά συγγράμματα σε θέματα λειτουργικής, πνευματικότητας και ποιμαντικής. Εκτός της υπηρεσίας του στην Εκκλησία της Κύπρου ήταν, απ΄το 2018, Αποστολικός Επισκέπτης για τους Μαρωνίτες που ζουν στη χώρα μας.
Ο Ιεράρχης μιλά αραβικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, συριακά και νέα ελληνικά.

Πληροφόρηση από Πρακτορείο ZENIT
Φωτογραφία από διαδίκτυο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos