Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

1

NOTIA ΚΟΡΕΑ “ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΤΗΣ ΣΕΟΥΛ

Την 29/11 η Καθολική Αρχιεπισκοπή της Σεούλ θα εγκαινιάσει μια ενδιαφέρουσα δράση της : τη δημιουργία μιας μη κερδοσκοπικής δραστηριότητας που θα αφορά μια “ Ακαδημία ” θρησκευτικής τέχνης . Σκοπός είναι η διάδοση της γνώσης γύρω από τις ιερές τέχνες, η συγκέντρωση, συντήρηση, μελέτη και αξιοποίηση έργων θρησκευτικής τέχνης και χειροποίητων κατασκευών και τελικά η προστασία των ίδιων των έργων τέχνης, που βρίσκονται εντός των ορίων της Αρχιεπισκοπής αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.
Η Ένωση των Καθολικών καλλιτεχνών της Σεούλ και πολλοί έμπειροι κληρικοί θα πλαισιώσουν τις δράσεις της Ακαδημίας. Τη λειτουργία του “ Εκπαιδευτικού Κέντρου ” θα αναλάβει ο π. Mattias Heo Young-yup, υπεύθυνος επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής.
Ανάμεσα στους σκοπούς είναι και η δημιουργία “ Μουσείου ” που θα περιλαμβάνει την ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας της χώρας, μέσω της τέχνης. Λόγω του κορωνοϊού τα πρώτα σεμινάρια και εργαστήρια προβλέπεται να διεξαχθούν διαδικτυακά.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos