Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

2

Ημέρα των Νεκρών
Τι θα πει «πιστεύω»

«Πιστεύω» θα πει δέχομαι «σωστό» κάτι που ξεπερνά το λογικό μου! Και τα λόγια του Χριστού το επιβεβαιώνουν: «όποιος πιστεύει σε μένα, δεν θα πεθάνει ποτέ» (Ιωαν. 19,25), που είναι θέμα βασικό στο Ευαγγέλιο.
«Πιστεύω, είναι αντίθετο του καταλαβαίνω. Δηλαδή, εμπιστεύομαι, χωρίς αποδείξεις, σ’ ένα λόγο! Δεν μπορεί να υπάρξει πίστη, χωρίς σχέση, χωρίς συνάντηση, χωρίς συνδιάλεξη. Το φλέγον θέμα σήμερα, δεν είναι η διευκρίνιση της πίστης, όσο η συνάντηση με τον Χριστό, ένα πρόσωπο που μας μιλά, μας αγαπά και διακριτικά κτυπά την πόρτα περιμένοντας να του ανοίξουμε!
Ο Χριστός μιλά στους φίλους του πάνω στο θέμα της πίστης και εκείνοι προσπαθούν να τον καταλάβουν. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την ανάσταση της σάρκας! Όμως το Ευαγγέλιο μας διηγείται σχετικά με τον Χριστό Αναστημένο! Η φωνή του Χριστού μπορεί να μας κάνει να βγούμε απ’ τον τάφο που βρισκόμαστε! Και σήμερα ακούγεται γιατί μας δίνει τη ζωή Του, μας έδειξε το δρόμο να συνεχίσουμε μαζί Του το διάλογο της πίστης και να καταλάβουμε ότι ο Θεός είναι η Αλήθεια και πιστεύοντας στην Αλήθεια δεν χρειαζόμαστε επιστημονική απόδειξη ή επιχειρήματα που να χωρούν στο μυαλό μας!
Η πίστη δεν υποτιμά το λογικό αλλά το υπερβαίνει! Το απόφθεγμα του Αγίου Άνσελμου «πιστεύω για να εννοήσω» ή «εννοώ γιατί πιστεύω» είναι πάντα αναπάντητο και επίκαιρο για όλους, πιστεύοντες και μη πιστεύοντες… στην Ανάσταση των Νεκρών.

π. Μ. Β.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos