Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

1

ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΙΩΝΥΜΙΑ, ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Δύο Λιβανέζοι, καπουκίνοι ιερομόναχοι, είναι ανάμεσα στις περιπτώσεις που αποδέχθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά τη συνάντηση του με το Επικεφαλής της “ Συνόδου για τις Αγιωνυμίες ”, την 27-10-20, για να περιληφθούν στους νέους Μακαρίους της Καθολικής Εκκλησίας. Αμφότεροι γεννημένοι στο Baubdat, 27 χλμ από τη Βυρηττό, εκτελέσθηκαν κατά τη διάρκεια της Αρμενικής Γενοκτονίας, από τους Οθωμανούς Τούρκους.
Ο π. Λεονάρδος Melki, γεννηθείς το 1881, βαπτισμένος στη μαρωνιτική εκκλησία αλλά αργότερα ενταγμένος στη λατινική, έγινε ιερέας το 1904. Υπηρέτησε μια δεκαετία σε έργα του Τάγματός του σε Αρμενία και Μεσοποταμία. Γνώστης της γαλλικής, κατηγορήθηκε, αδίκως, ως “πράκτορας” των γάλλων και τού ζητήθηκε να ασπασθεί το Ισλάμ. Αρνήθηκε, βασανίσθηκε και εκτελέσθηκε την 11-6-1915, μαζί με 415 άλλους χριστιανούς : αρμένιους ( όπως ο μάρτυράς τους Ignace Maloyan ), σύρους, χαλδαίους, προτεστάντες...
Ο π. Θωμάς Saleh, γεννηθείς το 1879, κατηγορήθηκε ότι φιλοξένησε αρμένιο ιερέα κατά τη διάρκεια των διωγμών τους. Υπέμεινε στωικά τα βασανιστήρια και εκτελέσθηκε την 18-1-1917, λέγοντας “ Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στο Θεό και δε φοβάμαι το θάνατο ”

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Πρακτορείο FIDES

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos