Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

7

Λειτουργία των αγίων Πάντων

Η γιορτή των αγίων Πάντων ξεκίνησε τον 8ο αιώνα, στη χώρα των Κελτών (Αγγλία).
Η Εκκλησία μας προσφέρει αυτή την εικόνα της Δόξας, στα πρόθυρα του χειμώνα, για να μας προσκαλέσει να ζήσουμε μέσα στην ανανέωση της ελπίδας που έρχεται απ’ το θάνατο. Έχει επίσης σκοπό να συνειδητοποιήσει την αλληλεγγύη με όλους όσους μπήκαν στον αόρατο κόσμο. Αυτό συμβαίνει όταν με χαρά τιμούμε τους αγίους (εισοδικό) και πιστεύουμε ότι ζουν στο Θεό (προσφορά) και ικετεύουν για εμάς.
Κάθε άγιος συμμετέχει στη θέα του Θεού και στην αγάπη, αλλά όλοι μαζί οικοδομούν την ουράνια Ιερουσαλήμ (προοίμιο). Ένα βασίλειο ανοικτό για όλους όσους έζησαν τους Μακαρισμούς (Κοινωνικό).
Ολόκληρη η Εκκλησία της γης δοξάζεται στο ουρανό. Η χαρά των «Αγίων Αδελφών» μας προέρχεται απ’ το Θεό του οποίου ο καθένας είναι μια μοναδική εικόνα (προοίμιο). Επίσης, με την εορτή αυτή αναγνωρίζουμε ότι ένας και μόνος είναι ο άγιος Θεός που προσκυνούμε (Μετακοινωνικό).
Όλοι σώθηκαν απ’ το Χριστό, όλοι γεννήθηκαν απ’ την ανοιχτή πλευρά Του. Για αυτό ο κατ’ εξοχήν χώρος επικοινωνίας μαζί τους είναι η θεία ευχαριστία. Εκεί, στην αγία Λειτουργία, ο Χριστός τούς άγιασε, μέσα στο πλήθος της Αγάπης Του. Εδώ, μπορούμε ταπεινά, να ζητήσουμε στο Θεό, να μας κάνει να περάσουμε απ’ αυτή την τράπεζα που μας δέχεται σαν προσκυνητές στο αιώνιο γεύμα που ετοιμάζεται στην ουράνια πατρίδα (Μετακοινωνικό).

π. Μ. Β

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos