Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

2

ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο εγκέλαδος προκάλεσε σοβαρές ζημιές και στην Καθολική Εκκλησία στο Βαθύ της Σάμου. Αυτό διαπιστώσαμε με επί τόπου εξέταση. Οι ζημιές προκλήθηκαν και στο εξωτερικό του Ναού αλλά και στο εσωτερικό με εισροή υδάτων που δημιουργήθηκαν από το πρώτο και το δεύτερο τσουνάμι. Βέβαια αυτές τις ξέχασε να τις αναφέρουν τα τηλεοπτικά κανάλια. Ίσως αναφερθούν τώρα που θα δουν κάποιες φωτογραφίες που μαρτυρούν ότι ο Ναός δεν είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να εξυπηρετήσει λειτουργικά λόγω της επικινδυνότητας. Αυτή η επικινδυνότητα επιβεβαιώνεται και από την αστυνομία της Σάμου, η οποία έβαλε απαγορευτικές ταινίες. Και αυτό όχι μόνο για να μη γίνεται η είσοδος στο Ναό αλλά και να μην πλησιάζουν διότι υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.
Επί τόπου βρισκόταν και βρίσκεται ο Ιησουίτης ιερομόναχος π. Tonny, ο οποίος έζησε μαζί με όλους τους Σαμιώτες τις δύσκολες στιγμές του ισχυρού σεισμού 6,8 βαθμών ρίχτερ αλλά και τους επακολουθήσαντες μετασεισμούς λιγότερων ρίχτερ.
Τη Δευτέρα το πρωί θα ευρίσκεται επί τόπου και ο εφημέριος του Ναού π. Ριχάρδος, ο οποίος και θα μας μεταφέρει με περισσότερες λεπτομέρειες των ζημιών.
Ήδη ο π. Tonny, παρουσιάστηκε στο ειδικό Γραφείο του Δήμου και έκανε μία πρώτη ενημέρωση για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο κτήριο που στεγάζεται ο Ναός.
Όμως η πιο σοβαρή ζημιά ήταν ο θάνατος των δύο νέων παιδιών που ανυποψίαστα, ενώ βάδιζαν στο δρόμο, καταπλακώθηκαν από την κατάρρευση τοίχου παλιού εγκαταλειμμένου κτίσματος. Ο Θεός να τα αναπαύσει και μαζί με τα δικά μας συλλυπητήρια, να στείλει και την ουράνια παρηγοριά Του στις οικογένειές τους.

3

4

5

6

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos