Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

1

ΑΙΓΥΠΤΟΣ : ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΛΑΤΙΝΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Η Αίγυπτος έχει σημαντική παρουσία, αναλογικά, χριστιανικού πληθυσμού.
Οι περισσότεροι ανήκουν στο (Ανατολικό) Κοπτικό Πατριαρχείο, πολύ λιγότεροι στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο . Πρόσφατα είχαμε αναφερθεί στο Καθολικό Κοπτικό Πατριαρχείο των 200.000 πιστών, Η επισκοπική χειροτονία του μοναδικού Λατίνου Ιεράρχη, του Αποστολικού Βικαρίου Αλεξανδρείας, την 31/10, είναι ευκαιρία να μάθουμε και για τους 70.000 περίπου “ ρωμαιοκαθολικούς ” πιστούς της χώρας, οι οποίοι υπάγονται στο Αποστολικό Βικαριάτο. ΟΙ πιστοί, ευρωπαϊκής προέλευσης ή πρόσφυγες από άλλες αφρικανικές χώρες, θα έχουν ως νέο Αποστολικό Βικάριο τον κομπoνιανό ιερομόναχο Claudio Lurati.
O νέος, Ιεράρχης γεννήθηκε το 1962 στην Ιταλία και σπούδασε θεολογία στην Κένυα. Επέστρεψε για 5 χρόνια στη χώρα του (Βερόνα) και στη συνέχεια γύρισε στην Αφρική, όπου το τάγμα του έχει μεγάλη παρουσία. Μόλις ΄1 χρόνο έμεινε στο Σουδάν αλλά για τα επόμενα δώδεκα (1995-2007) εργάστηκε στην Αίγυπτο, ως Επαρχιακός του Τάγματος και ως Επισκοπικός Βικάριος για τους Αφρικανούς καθολικούς. Ιδιαίτερα ασχολήθηκε με την υποδοχή των προσφύγων από το Σουδάν.
Στα 45 του επέστρεψε στην Ιταλία, όπου ανέλαβε Γενικός Οικονόμος στο Ηγουμενείο των Κομπονιανών στη Ρώμη. Τα χρόνια περνούσαν αλλά επιθυμούσε την επιστροφή του στην αγαπημένη του Αφρική. Η νέα του θέση θα τον φέρει ξανά σε επαφή με αγαπημένα πρόσωπα και σοβαρά ποιμαντικά καθήκοντα. Η χειροτονία θα γίνει στην Εκκλησία Αγίου Ιωσήφ, των Φραγκισκανών, στο Κάιρο, προεξάρχοντος του Καρδιναλίου Leonardo Sandri, Προέδρου της Συνόδου για τις Ανατολικές Εκκλησίες.

Στοιχεία και φωτογραφία από il Sismografo

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos