Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

7

Χριστούγεννα και κορωνοϊός

Ο κορωνοϊός φέρνει περιορισμούς για τους εορτασμούς των επερχόμενων Εορτών των Χριστουγέννων. Να πώς θα τις γιορτάσει ο Πάπας Φραγκίσκος στον Άγιο Πέτρο.
Ο εορτασμός των Αγίων Χριστουγέννων στο Βατικανό φέτος θα είναι διαφορετικός από το συνηθισμένο. Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοινώνει τη διαδικασία.

Χριστούγεννα στο Βατικανό σε περιορισμένη μορφή
Σε αντίθεση με το φετινό Πάσχα, όπου οι πόρτες όλων των Εκκλησιών της Ιταλίας έκλεισαν, συμπεριλαμβανομένης και της πόρτας του Αγίου Πέτρου, λόγω του κορωνοΪού και των πιστών που παρακολούθησαν τους εορτασμούς μόνο σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση, τα Χριστούγεννα θα είναι ελαφρώς διαφορετικά αλλά όχι εντελώς όπως ήταν πριν.

Οι Ιεροτελεστίες που θα προϊσταται ο Πάπας Φραγκίσκου θα μεταδοθούν ζωντανά από την τηλεόραση
Στην πραγματικότητα, ο Πάπας Φραγκίσκος, σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες κατά της μόλυνσης, ιδίως σχετικά με αριθμό πιστών παρόντες στις Ιεροτελεστίες, αποφάσισε η Θεία Λειτουργία της 24ης και 25ης Δεκεμβρίου να τελεστεί με τη συμμετοχή πιστών, αλλά σε πολύ μικρό αριθμό.

Συμμόρφωση με τους κανονισμούς κατά των Covid στο Βατικανό
Τα νέα δεν είναι ακόμη επίσημα, αλλά με τη βούληση τόσο του Αγίου Πατέρα όσο και ολόκληρου του διπλωματικού σώματος του Βατικανού, τα Άγια Χριστούγεννα θα γιορταστούν σε περιορισμένη μορφή. Ωστόσο, θα είναι δυνατή η συμμετοχή στους εορτασμούς μέσω ζωντανής τηλεόρασης μέσω Διαδικτύου και σε διαπιστευμένα κανάλια του Βατικανού.
Η απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου να ευθυγραμμιστεί με τους κανόνες του κράτους είναι ένα σημάδι ότι, ακόμη και στο Βατικανό, τηρούνται όλοι οι κανόνες που υπαγορεύονται για την προφύλαξη από τον κορωνοϊό.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos