Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

3

ΑΠΟ “ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ” ...ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ”

Οι “ εμφανίσεις της Παναγίας ” σε μικρά παιδιά, το 1981, στο τότε γιουγκοσλαβικό Μετζουγκόργε, παρόλο που δεν έχουν αναγνωρισθεί απ΄την Καθολική Εκκλησία, έχουν καταστήσει το μέρος δημοφιλές για προσκυνήματα.
Την πρώτη δεκαετία (1981-1991) ένας φραγκισκανός ιερομόναχος, ο Tomislav Vlasic ( γεν.1942), εμφανιζόταν ως πνευματικός καθοδηγητής των παιδιών που είχαν δει τη Μητέρα του Χριστού και ήταν πολύ γνωστός σε όσους επισκέπτονταν την περιοχή. Οπαδός του “Χαρισματικού” Κινήματος ο Vlasic, μετακόμισε, από το 1987, στην Ιταλία. Εκεί οργάνωσε ομάδες πιστών στις εμφανίσεις της Παναγίας και τελικά ίδρυσε το new age Κίνημα “ Queen of Peace- Totally Yours - to Jesus through Mary ” ! Η Εκκλησία δεν είδε, φυσικά, με καλό μάτι την πολυσχιδή δράση του που δεν ταίριαζε σε ιερομόναχο. Είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν φήμες (και για) σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων.
Τον “παρέλαβε” η “ Σύνοδος για τη Διδασκαλία της Πίστης ” το 2008, με κατηγορίες για ανυπακοή, μυστικισμό, έλεγχο συνειδήσεων, νόθευση διδασκαλίας και, τελικά, το 2009, ο Πάπας Βενέδικτος τον αποσχημάτισε. Ως λαϊκός πλέον ο Vlasic συνέχισε τη δράση του, στην περιοχή της Μπρέσια, αλλά η τοπική εκκλησία θεώρησε ότι η εκκλησιαστική του προέλευση 'μπερδεύει” τους καλόπιστους. Επίσημα την 22-10-2020 η Επισκοπή της Μπρέσια ανακοίνωσε ότι ο Vlasic “ είναι αιρετικός και εκτός καθολικής εκκλησίας ”...

Πληροφορίες και φωτογραφία από wikipedia
Πληροφορίες από il Sismografo

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos